Фантазія про Бенніфер: чому ми вболівали за стосунки Дженніфер Лопес і Бена Аффлека

Чи знайоме вам відчуття, коли на вечірці починаєш тверезіти? Ще кілька хвилин тому все здавалося таким феєричним і веселим, а тепер ви раптом усвідомлюєте, що насправді перебуваєте у звичайній кухні й слухаєте, як двоє чоловіків обговорюють найкращі кавомолки для дому.

Саме це відчуття можна порівняти з тим, що ми всі зараз переживаємо щодо історії Бенніфер 2.0. Дженніфер Лопес і Бен Аффлек, як відомо, розійшлися, і Лопес подала на розлучення 20 серпня. Зараз, коли пристрасті трохи вщухли, все це починає здаватися схожим на пробудження від дивного сну. Ще кілька років тому було б важко уявити, що ця пара розпадеться. Їхні романтичні моменти, задокументовані папараці в різноманітних обставинах, здавалися справжнім доказом того, що щасливий кінець можливий. Однак, схоже, ми трохи поспішили з висновками.

Дженніфер Лопес і Бен Аффлек

Реальність виявилася складнішою. Можливо, Дженніфер Лопес, відома блискучою кар'єрою, бізнесом і бездоганним виглядом, просто не могла знайти ідеального партнера в акторові, який має репутацію трохи сумного романтика. Можливо, їхні стосунки від самого початку були приречені на труднощі.

Для тих, хто не знайомий з історією цієї пари, варто нагадати, що їхній роман розпочався у 2001 році на зніманнях фільму "Джилі" та був сповнений публічними проявами ніжності та великих жестів. Лопес написала пісню Dear Ben, в якій вона називала Аффлека "ідеальним чоловіком". Аффлек розмістив оголошення в журналах, щоб привітати Лопес із перемогою на нагородах. Вони заручилися, і Аффлек подарував їй рожевий діамант — типовий символ початку 2000-х. Але постійний тиск з боку папараці змусив їх скасувати весілля і розійтися. Після цього кожен з них одружився з іншими партнерами.

Та 2021 року, коли вони обидва знову стали самотні, їхні стосунки відновилися. Вони знову стали парою, виходили на публічні заходи разом і навіть двічі одружилися до кінця 2022 року. Весь цей час їхня історія нагадувала романтичний голлівудський фільм. Вони проголошували свою одержимість одне одним в інтерв'ю. Публічна медова подорож у Парижі, однакові вбрання... Потім виявилося, що Аффлек зберіг кожне фото, лист і листівку, якими вони обмінялися з 2001 року, — і все це він подарував Лопес.

Але чому ми всі були так зачаровані цими стосунками? Зазвичай, коли знаменитості проявляють публічні почуття, їх критикують за це, але Бенніфер були винятком. Можливо, це сталося через ностальгію за минулими роками, або тому, що їхня історія відповідала загальному наративу про те, як папараці руйнують життя знаменитостей.

Є також теорія, що ми всі потрапили в "пастку кохання", вірячи, що старі почуття можуть бути відновлені. Знаєте сюжет майже кожної романтичної комедії? Коли головна героїня перестає гнатися за гарним негідником з крутою роботою і розуміє, що їй слід бути з найкращим другом, або першим коханням, або тим, кого вона втратила? Це є сюжетом "Коли Гаррі зустрів Саллі", "Із 13 в 30", навіть того клятого фільму "Ліззі Макгуайр".

Це спрацьовує в ті моменти, коли ви в найслабкішій позиції: після кількох невдалих стосунків або коли втомилися від застосунків для знайомств, або коли ви посеред глобальної пандемії та боїтеся, що весь людський рід може зникнути. Згадуєте минулі романтичні стосунки та старі дружби крізь рожеві окуляри, ігноруючи (зазвичай дуже вагомі) причини, через які ці стосунки не спрацювали в минулому. Утім, хто не сподівається, що його життя одного разу зробить якийсь романтичний поворот? І коли ви самотні, приємно відчувати, що у вас може бути потенційне майбутнє в досяжній близькості — а не за 1600 свайпів, 45 поганих побачень і трьох масштабних розчарувань.

Ця ідея, що наш справжній партнер — це людина з минулого, стала популярною в культурі. І хоча ми всі хотіли б вірити, що можливо відновити втрачене кохання, історія Бенніфер 2.0 нагадує нам, що не завжди це закінчується щасливо.

За матеріалом vogue.co.uk

Популярне на VOGUE