Перші теплі дні після довгої зими надихають на те, аби зібратися з близькими та друзями за містом, чи навіть на терасі вдома, та ловити сонячні промені. Здивувати гостей можна не тільки вишуканим меню, але й оригінальними коктейлями. У нашій добірці — класичні й авторські коктейлі на основі гватемальського рому, а також джину, віскі та текіли, які точно не залишать вас байдужими.
Ten O'clock Punch
Витончений та свіжий коктейль, в основі якого добре відомий поціновувачам цитрусовий джин Tanqueray No. Ten. У поєднанні із сухим вермутом, лимонним та огірковими соком і сиропом бузини дарує по-справжньому весняний, легкий, свіжий смак та пасуватиме першим квітневим пікнікам за містом.
Інгредієнти:
- джин Tanqueray № Ten — 50 мл;
- сухий вермут чи херес — 15 мл;
- лимонний сік — 15 мл;
- сироп бузини — 15 мл;
- огірковий сік — 15 мл;
- содова вода.
Приготування:
1. Готуємо бокал для подачі.
2. У шейкер наливаємо всі компоненти, окрім содової, та додаємо лід.
3. Робимо шейк.
4. Переливаємо в посуд для подачі, відфільтровуємо готовий напій від льоду, використовуючи стрейнер.
5. Доливаємо поверх келиха содову.
6. Прикрашаємо гарніром.
Бокал: wine glass
Метод: shake
Гарнір: слайс свіжого огірка, кріп
Scottish Cooler
Коктейль для шанувальників віскі The Singleton 12YO — у поєднанні з яблуневим соком, сиропом кавуна та лимонним фрешем. Цей коктейль — ніби подорож до шотландських пагорбів: вільний, глибокий, зі своїм характером.
Інгредієнти:
- віскі The Singleton 12 YO — 50 мл;
- яблуневий сік — 30 мл;
- сироп кавуна — 15 мл;
- лимонний фреш — 15 мл;
- огірковий сік — 15 мл;
- содова вода.
Приготування:
1. Готуємо бокал для подачі.
2. У шейкер наливаємо всі компоненти, окрім содової, та додаємо лід.
3. Робимо шейк.
4. Переливаємо в посуд для подачі, відфільтровуємо готовий напій від льоду, використовуючи стрейнер.
5. Доливаємо поверх келиха содову.
6. Прикрашаємо гарніром.
Бокал: old Fashioned Glass
Метод: shake
Гарнір: слайс свіжого огірка, базилік.
Zacapa Harmony Cobbler
Витончений коктейль, основа якого — екзотичний ром Zacapa 23, доповнений червоним вермутом. Цей напій — свіжий за своїм смаком та оригінальний за концепцією, тож точно здивує ваших друзів.
Інгредієнти:
- ром Zacapa 23 — 50 мл;
- червоний вермут — 15 мл;
- 15 мл сироп гібіскусу;
- лимонний фреш — 25 мл;
- содова вода.
Приготування:
1. Готуємо бокал для подачі.
2. У шейкер наливаємо всі компоненти, окрім содової, та додаємо лід.
3. Робимо шейк.
4. Переливаємо в посуд для подачі, відфільтровуємо готовий напій від льоду, використовуючи стрейнер.
5. Доливаємо поверх келиха содову.
6. Прикрашаємо гарніром.
Бокал: wine Glass
Метод: shake
Гарнір: свіжі ягоди, м’ята
Rosemary Paloma
Сповнена свіжості ароматна інтерпретація класичного мексиканського коктейлю Paloma, який справляє тут нове враження завдяки пряному розмарину в основі текіли Don Julio Blanco. Напій, здатний перенести нас думками далеко-далеко, у сонячну Мексику.
Інгредієнти:
- текіла Don Julio Blanco — 50 мл;
- сік червоного апельсина — 30 мл;
- сироп агави — 15 мл;
- лаймовий фреш — 15 мл;
- содова вода, свіжий розмарин.
Приготування:
1. Готуємо бокал для подачі.
2. У шейкер додаємо всі компоненти разом із розмарином, окрім содової, та потім лід.
3. Робимо шейк.
4. Переливаємо в посуд для подачі, відфільтровуємо готовий напій від льоду, використовуючи стрейнер.
5. Доливаємо поверх келиха содову.
6. Прикрашаємо гарніром.
Бокал: highball
Метод: shake
Гарнір: свіжий розмарин, слайс грейпфрута
Avocado Margarita
Елегантний коктейль, який поєднує в собі кремову текстуру авокадо та класичний смак Маргарити. Додаткова рекомендація: коли будете подавати напій, додайте на край келиха сіль в поєднанні з тонкими скибочками авокадо чи кількома гілочками кінзи.
Коктейль Avocado Margarita точно сподобається тим, хто цінує нестандартні напої.
Інгредієнти:
- текіла Don Julio Reposado — 50 мл;
- сироп агави — 15 мл;
- лаймовий фреш — 30 мл;
- кінза, ¼ свіжого авокадо.
Приготування:
1. Готуємо бокал для подачі.
2. У шейкер додаємо всі компоненти разом із кінзою, авокадо та потім лід.
3. Робимо шейк.
4. Переливаємо в посуд для подачі, відфільтровуємо готовий напій від льоду, використовуючи стрейнер.
5. Прикрашаємо гарніром.
Бокал: old fashioned
Метод: shake
Гарнір: кінза, слайс лайма