Що відомо про новий фільм Педро Альмодовара "Сусідня кімната"

Один із головних фільмів прийдешнього Венеційського кінофестивалю, що розпочнеться 28 серпня, це "Сусідня кімната" Педро Альмодовара із зірковим дуетом Тільди Свінтон та Джуліанни Мур. Розповідаємо, що відомо про стрічку

"Сусідня кімната" — перший англомовний повнометражний фільм 74-річного Альмодовара. Він знятий у Нью-Йорку та Мадриді. Сам режисер описує стрічку як історію "про дуже недосконалу матір та її ображену дочку, які живуть окремими життями через глибоке непорозуміння". Тільда Свінтон грає Марту, "неідеальну матір" і воєнну журналістку, а Джуліанна Мур — популярну письменницю Інгрід, яка відновлює свої стосунки з Мартою після втрати зв’язку на кілька років. Героїня Мур співчуває обом жінкам — і матері, і доньці, які перебувають у непростих стосунках.

Ось як описано сюжет у синопсисі: "Марта є воєнною репортеркою, а Інгрід — авторкою романів. Фільм розповідає про нескінченну жорстокість війни, дуже різні способи, якими дві авторки пишуть про реальність, смерть, дружбу та сексуальне задоволення як найкращих союзників у боротьбі з жахом. На фоні всього цього — ідилічне життя в будинку посеред природного заповідника в Новій Англії, де двоє подруг живуть у екстремальній і дивно солодкій ситуації". "Сусідню кімнату" засновано на романі відомої письменниці Сігрід Нуньєс "Через що ти проходиш".

Знімання фільму "Сусідня кімната"

"Сусідня кімната" — перший фільм Альмодовара, де разом грають Тільда Свінтон та Джуліанна Мур, яких тепер називають новими музами режисера. В інтерв’ю виданню IndieWіre Свінтон зізналася, що це "це певною мірою фільм про зрілу дружбу". Також вона додала, що це "послідовник" стрічки "Біль та слави" (2019), напівавтобіографічного для Альмодовара фільму про життя та творчість вигаданого кінорежисера Сальвадора Малло, якого зіграв Антоніо Бандерас.

"Сусідня кімната" Сальвадора Малло — особливий для Альмодовара фільм, адже це англомвний дебют для найвідомішого у світі іспанського режисера. До того Альмодовар зняв два короткометражні англомовні фільми: "Людський голос" (2021) з Тільдою Свінтон та "Дивний спосіб життя" з Ітаном Гоуком та Педро Паскалем. У новій картині, окрім Світон та Мур, знялися іспанські актори — Джон Туртурро, Алессандро Нівола та Хуан Дієго Ботто.

Світова прем’єра стрічки відбудеться на Венеційському кінофестивалі. Нагадаємо, що останній раз Альмодовар брав участь у кіносмотрі в 2021 році, де представляв картину "Паралельні матері" з Пенелопою Крус, де та здобула нагороду за найкращу жіночу роль.

Популярне на VOGUE