Що відомо про новий серіал "Леді в озері" з Наталі Портман

Один із найочікуваніших серіалів літа трилер "Леді в озері" з Наталі Портман, що виходить 19 липня на Apple TV+. Розповідаємо все, що відомо про нове шоу.

Сюжет

Балтимор, 1960-ті. Головна героїня — газетна репортерка Медді Шварц (Наталі Портман), єврейка-домогосподарка, яка полишає своє комфортне життя та коханого чоловіка, аби зануритися в розслідування двох вбивств у Балтиморі. Вбиті двоє людей, які, на перший погляд, не були пов'язані між собою: 11-річна Тесса Файн, єврейська дівчинка, і 33-річна темношкіра офіціантка Клео Шервуд, що була місцевою активісткою, яка боролася за права темношкірої громади Балтимора. Розслідування, що веде героїня Наталі Портман, зрештою відкриває глибші суспільні розбіжності, які відбуваються у громаді Балтимора та нагадують їй про темні місця в її власному минулому.

В основі сценарію — однойменний роман популярної американської письменниці Лаури Ліпманн 2019 року, заснований на реальних подіях, які сталися 1969 року в Балтиморі. Сама Лаура Ліпманн дізналася про них, працюючи журналісткою в газеті The Baltimore Sun. Обидва вбивства були нерозкриті: тіло Ширлі Лі Віджон Паркер (на ім'я Клео в книзі) було знайдено в червні 1969 року у фонтані в центрі озера Друїд, а через три місяці 11-річну Естер Лебовіц (яку в серіалі перейменували на Тессі) було вбито в підвалі місцевого магазину акваріумів.

Після виходу роман "Жінка в озері" Стівен Кінг назвав цю книгу "надзвичайною". Зокрема, він написав, що в її сюжеті є "абсолютно крутий подвійний поворот", якого він "ніколи не бачив".

Хто в головних ролях

Роль Медді Шварц грає Наталі Портман — для акторки це дебют у телевізійному проєкті. Також вона взяла на себе функції виконавчої продюсерки серіалу. Компанію їй на знімальному майданчику мала скласти Люпіта Ніонго, яка мала зіграти роль Клео Шервуд, але зрештою вибула з проєкту, а цей образ втілила зірка серіалу "Хід королеви" Мозес Інгман.

Також у серіалі "Леді в озері" знялися Майкі Медісон, І'Лан Ноель, Шон Рінгголд, Ноа Джуп, Бретт Гелман.

Хто в режисерському кріслі

Режисерка серіалу "Леді в озері" — Альма Хар’ель, ізраїльсько-американська режисерка музичних кліпів і фільмів. Вона найбільш відома своїм повнометражним дебютом 2019 року "Honey Boy", за який здобула премію Гільдії режисерів Америки. Нещодавно Альма увійшла до списку IndieWire як одна з 12 найперспективніших режисерок. У своєму інстаграм-дописі про "Леді в озері" режисерка зазначила, що завдяки підтримці Наталі Портман вперше в житті мала можливість зрежисерувати частину сцен на івриті.

Чому Наталі Портман зацікавилася проєктом

В інтерв'ю журналу People Наталі Портман зізналася, що звернула увагу на цій проєкт з двох причин. Перше — це тема свободи жінки, яку він порушує, а друге — дослідження того, що значить бути молодою жінкою-єврейкою в Балтиморі 60-х. "Моя бабуся була з Балтимора, тому я багато розуміла про те, яким був той час. І інше, що мені було цікаво, — це дослідження того, як пригноблений може також бути гнобителем..."

Серіал "Леді в озері" виходить на Apple TV+ 19 липня.

Популярне на VOGUE