До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Казковий ліс: нові різдвяні вітрини київського ЦУМ

Цієї зими київський ЦУМ запрошує поринути в казковий різдвяний ліс із мешканцями, яких вкрай рідко можна зустріти у живій природі це зникомі види з Червоної книги України. Універмаг разом з UAnimals запрошує познайомитися із цими тваринами ближче.

Реклама

У першій вітрині за ялинкою сховалась плямиста гострозора рись з милими китицями на вухах, яка двічі на рік змінює своє хутро і веде переважно нічний спосіб життя. Вона — інтроверт, але якщо вже збирається компанія, то рисі, що йдуть позаду, ступають точно в слід тих, що йдуть попереду, залишаючи лаконічний орнамент.

Пташка хохітва у другій вітрині має сіро-буре забарвлення, а в шлюбний період самець "вбирається" в чорний "шарф" із білими смугами. Ці птахи — взірець подружньої вірності. Якщо почуєте "куль-куль-куль" — це хохітва, а якщо вона почує вас, то вмить злетить, гучно лопочучи крилами, та одразу зникне, адже в польоті вона може розвивати швидкість до 80 км на годину.

Героями третьої вітрини стали одразу дві рідкісні тварини. Сова сипуха з білосніжною мордочкою у формі серця та вишуканим забарвленням крил опинилася на межі зникнення, адже в Україні налічується лише 30 пар цих птахів. Вночі сипуха полює, а вдень спить, надаючи перевагу відлюдним місцям. Лось, другий головний герой цієї вітрини, — гарний плавець та може до хвилини затримувати дихання під водою, а ще він — короткозорий та довірливий.

У четвертій вітрині облаштував собі нірку вухатий їжак. Він менший від звичайного їжака, але має вуха, довші за пів голови, і значно прудкіший за брата: за ніч може пройти близько дев’яти кілометрів. Поруч виринула хохуля — родичка кротів, що має довгий хоботок та перетинки на лапках. Хохуля живе у воді, при цьому її м’яке та густе хутро не намокає, а затримувати дихання вона може на цілих п’ять хвилин.

Заєць-біляк застрибнув у п’яту вітрину. Двічі на рік він міняє шубку, і взимку біляка не відрізнити від снігу — тільки кінчики вух чорніють, а хвіст залишається сірим. Він не тільки прудкий, а й майстер заплутувати сліди, тож хижакам важко його вполювати.

Ось визирає з-за кущів невеликий та вправний корсак. Звір живе у степу, за що його називають степовою лисицею. Він дуже вибагливий до клімату і вкрай обачний: завжди має запасні нори та схованки. На відміну від рисей, корсаки — соціальні тварини, що полюють невеликими зграями і не бояться людей, але в разі небезпеки прикидаються мертвими.

Найбільший і найважчий український хижак — бурий ведмідь — разом з дитинчатами завітав у сьому вітрину. Він ненажера: крім м’яса впольованих тварин, їсть мурах, ягоди, рибу, горіхи, мед, зерно, фрукти, проте під час зимового сну скидає до 90 кілограмів ваги. Ведмідь може ходити на задніх лапах і користується пальцями на передніх лапах так само, як людина.

На 5-му поверсі ЦУМу у спеціальному поп-апі вже представлений перший благодійний дроп колекції зоозахисної організації UAnimals "ЧЕРВОНОКНИЖНІ", мета якого — привернути увагу до зникаючих видів тварин. До колекції входять світшоти, футболки, шарфи, пледи та керамічні вироби з авторськими принтами, прибуток від продажу яких буде спрямовано на відповідний проєкт організації.

ЦУМ Київ продовжує працювати та робити те, що вміє найкраще, — дарувати людям радість свята, красу та надію. Приходьте до універмагу за різдвяним настроєм та памʼятайте: усе це можливо завдяки нашим воїнам, які продовжують боротися за наш спокій та безпеку. Війна триває. Не припиняємо допомагати ЗСУ!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.