КУПИТИ КВИТКИ

Бордовий — колір, який має бути у вашому гардеробі цієї осені

Коли у модних домах відбувається зміна керівництва, новий креативний директор зазвичай прагне залишити свій унікальний слід. У випадку Gucci, коли Сабато Де Сарно дебютував з колекцією весна-літо 2024, він представив новий відтінок під назвою Gucci Rosso Ancora. Цей глибокий червоний колір він створив, натхнений інтер’єром ліфта у готелі Savoy, де колись працював засновник бренду Гуччо Гуччі. Цей колір суттєво відрізнявся від яскравих відтінків, які домінували у попередніх сезонах. Наприклад, команда Gucci працювала з нейтральними кольорами для колекції осінь-зима 2023/2024, а попередник Де Сарно, Алессандро Мікеле, завершив свою каденцію насиченою палітрою у попередній колекції.

Gucci весна-літо 2024
Gucci весна-літо 2024

Реклама.

Однак Сабато Де Сарно вирішив піти іншим шляхом, представивши витончений винний відтінок Rosso. Цей колір з’явився на оновленій версії культової сумки Jackie, а також на шортах, спідницях, лоферах на платформі та жакетах, підкреслюючи глибокий і стильний підхід до кольору.

Bottega Veneta весна-літо 2025
Bottega Veneta весна-літо 2025

Miu Miu весна-літо 2025
Miu Miu весна-літо 2025

Бордовий колір, традиційно асоційований з осіннім сезоном, цього разу засяяв і у весняних колекціях. Де Сарно показав, що цей відтінок може бути актуальним у будь-який сезон. За рік після його дебюту дизайнери продовжують популяризувати бордо. За даними Pantone Color Institute, під час показів весна-літо 2025 на Тижні моди в Лондоні ключовим кольором став відтінок Windsor Wine (номер 19-1528). "Windsor Wine асоціюється з розкішшю минулих епох, його симбіоз насиченого червоного з відтінком марун є теплим і заземленим, через що цей колір можна вважати уособленням елегантності", — зазначає Лорі Прессман, віцепрезидентка Pantone Color Institute. Windsor Wine також з’явився на подіумах у Мілані під час показів Bottega Veneta і Gucci, де Де Сарно представив колекцію з лакованим Rosso, а також на показах Saint Laurent і Miu Miu в Парижі.

Saint Laurent весна-літо 2025
Saint Laurent весна-літо 2025

Попит на глибокі відтінки червоного зараз на піку. Минулого місяця Google повідомив, що інтерес до кольору марун досяг п’ятирічного максимуму, а пошукові запити на тему бордо на глобальній платформі Lyst зросли на 666 відсотків. Переглядаючи такі платформи, як Net-a-Porter, Mytheresa та Ssense, можна знайти безліч варіацій цього відтінку, які підкреслюють його актуальність у сучасній моді.

Dragon Diffusion
Dragon Diffusion
Joseph
Joseph
Staud
Staud
Le Monde Beryl
Le Monde Beryl
The Row
The Row
Paris Texas
Paris Texas
Bottega Veneta
Bottega Veneta
Maison Margiela
Maison Margiela
Ferragamo
Ferragamo
Gucci
Gucci
Massimo Dutti
Massimo Dutti
COS
COS
Loewe
Loewe
Filippa K
Filippa K

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.