До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сукні з ефектом тромплей — головна річ цього сезону

Від Кейт Мосс до Белли Гадід та Емілі Ратаковскі: безліч знаменитостей обрали "прозору" сукню, модель, яка піднялася на вершину списку ключових трендів, зарекомендувавши себе як ідеальна альтернатива маленькій чорній сукні. Саме з таким ентузіазмом сукні з ефектом тромплей повертаються наприкінці року.

Loewe
Loewe

Реклама

Під час показу осінь-зима 2023/2024 Loewe представили колекцію, сповнену ілюзій, з великою кількістю речей, натхнених ляльковим одягом, суконь із містичними принтами та навіть сумок драматичних розмірів.

Алекса Чанг
Алекса Чанг

Саме одну з таких сміливих суконь, розроблених Джонатаном Андерсоном для іспанського бренду, вибрала Алекса Чанг для своєї появи на заході Vogue Forces For Change, який проходив у Лондоні. Довга шовкова сукня з візерунком у вигляді тренча — ідеальний приклад ефекту тромплей, або trompe l'oeil чи trompe-L'œil, що буквально означає "обдурити око".

Це явище повертається, але воно не є новим: той, хто зробив собі ім’я завдяки вигадці суконь з ефектом тромплей, — не хто інший, як Жан-Поль Готьє. Його культова "оголена" сукня була вперше представлена під час показу сезону весна-літо 1984. На початку цього року однойменний бренд дав карт-бланш новим дизайнерам на переосмислення цієї моделі. Тож ці сатиричні та сугестивні візерунки зʼявилися не тільки на сукнях, але й на топах, бікіні та навіть комбінезонах. Джеремі Скотт також створив серію суконь для Moschino та представив їх під час показу сезону весна-літо 2017 у Мілані.

Moschino, весна-літо 2017
Moschino, весна-літо 2017

У лютому 2023 року Dior створили для К'яри Ферраньї сукню з ефектом тромплей для її появи на сцені фестивалю в Сан-Ремо, найпопулярнішого заходу Італії. Сукня була виготовлена ​​з тюлю тілесного кольору та створювала ілюзію оголеного тіла, дотримуючись тренду на "голі" сукні. Одне можна сказати напевно: сукня з тромплей, швидше за все, стане невід'ємною частиною гардероба модниць цієї зими, настільки, щоб зробити нас справжніми хамелеонами стилю.

К'яра Ферраньї в Dior
К'яра Ферраньї в Dior

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.