До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найяскравіші моменти кутюрного Тижня моди в Парижі

Цього сезону подіуми високої моди подарували безліч яскравих моментів: від скандальних рукотворних "голів тварин" у Schiaparelli до гучних дебютів та суконь навиворіт. Vogue.ua зібрав віральні моменти, які визначили кутюрний Тиждень моди сезону весна-літо 2023.

Сезон дебютів

Robert Wun
Robert Wun

Реклама

Цей сезон показів Haute Couture змінив напрямок, коли відомі дома високої моди виступили разом із талантами авангарду. Наприклад, Роберт Вун, який народився в Гонконгу та проживає у Східному Лондоні, дебютував в офіційному календарі з колекцією, яка досліджує саму концепцію досконалості високої моди; а також камерунський дизайнер Іман Айіссі, який повернувся до Парижа з яскравою колекцією, що прославляє центральноафриканське ремесло вже не як запрошений дизайнер, а як постійний учасник.

Контроверсії Schiaparelli

Schiaparelli
Schiaparelli

Найбільш обговорюваний момент сезону весна-літо 2023 стався завдяки Деніелу Розберрі, який дебютував із "фальшивою таксідермією" в Schiaparelli. Натхнений "Пеклом" Данте, дизайнер доручив своєму ательє створити гіперреалістичні голови тварин із піни, смоли та штучного хутра, які носили Наомі Кемпбелл, Шалом Харлоу та інші моделі на подіумі. Лев, вовк і сніговий барс виглядали надзвичайно реалістично, викликавши дискусію в соціальних мережах.

Сукні навиворіт від Viktor&Rolf

Viktor&
Viktor&

Віктор Горстінг і Рольф Снорен мають схильність до демонстрації колекцій майстерно створених виробів із відтінком нахабного гумору. У найпривабливіших кондитерських відтінках дизайнери випустили на подіум низку суконь навиворіт. Вони варіювалися від положення повністю набік, догори ногами, закривши обличчя, до злегка перекошених. "Це абсурдний погляд на стереотип бальної сукні від кутюр", — прокоментував Снорен Vogue Runway.

Mugler – зірка Тижня моди

Mugler
Mugler

Зірковий кастинг шоу визначає бачення Кейсі Кадволладера для Mugler, і цього сезону на показі зʼявилися музи дизайнера, зокрема Домінік Джексон, Адут Акеч, Палома Ельсессер, Ембер Валетта, Маріякарла Босконо та Єва Герцігова, яка закрила шоу. У першому ряді також були присутні Крістін Квінн, Кайлі Міноуг і Тіна Кунакі.

Гайдер Акерманн для Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier

Колумбійсько-французький дизайнер Гайдер Акерманн представив своє бачення спадщини культового модного Дому в межах своєї співпраці з Жаном Полем Готьє у сфері високої моди. Колекція, наповнена чистим кроєм та гострими формами, також містить розкішні смокінги та блузи, які Тімоті Шаламе, сподіваємося, носитиме під час свого наступного виходу на червону доріжку.

Вечірка Valentino

Valentino Couture
Valentino Couture

Серед "голих" суконь і довгих подолів, кутюрне шоу Valentino сезону весна-літо 2023 надихнуло всіх на яскраві вечірки. Мікрошорти з лелітками, накинуті поверх яскраво-зелених колготок, неоново-рожеві штани з пишним бантом – усе, що підходить під класифікацію святкового вбрання.

"Білий лотос"

Сімона Табаско
Сімона Табаско

Під час Тижня чоловічої моди на шоу були присутні актори "Білого лотосу": Сабріна Імпаччіаторе і Симона Табаско у JW Anderson, Адам ДіМарко у Prada, а також Тео Джеймс і Вілл Шарп у Armani. Цілком доречно, що ця тенденція продовжилась і на кутюрному Тижні моди, коли Табаско відвідала показ Giambattista Valli весна-літо 2023 (де на подіумі прозвучала тема з другого сезону "Білого лотоса").

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.