До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Колекції сезону весна-літо 2024, натхнені космосом

Футуризм, що прийшов у світ моди у 1960-х роках, і роздуми про неосяжний космос знову опинилися на піку своєї популярності. У колекціях сезону весна-літо 2024 дизайнери заграють з геометричними формами, незвичайними матеріалами, кроєм, нетривіальними дизайнами, а також ефектом "рідкого металу", відображаючи роздуми суспільства про всесвіт.

Rahul Mishra
Rahul Mishra

Реклама

Одним з найяскравіших прикладів став образ з колекції індійського дизайнера Рахула Мішри: комбінезон, всипаний лелітками, супроводжував капелюх, що нагадував іншопланетний корабель. Серед аксесуарів не можна не згадати сумку Air Swipe, представлену Coperni та виготовлену з наноматеріалу NASA — кремнеземного аерогелю, найлегшого твердого тіла на планеті Земля. Air Swipe, найбільший об’єкт, виготовлений із цього наноматеріалу космічної технології, на 99% складається з повітря і на 1% зі скла та важить лише 33 грами.

Мерехтіння різноманітних леліток, кристалів і металізованих матеріалів заполонило модні подіуми поточного сезону. Серед тих, хто приєднався до тенденції, що набирає популярності, — Rabanne, Christian Cowan та Schiaparelli. Багатошарові максісукні, сети з топів та спідниць, прикрашених обʼємними зірками, та мінісукні з довгими рукавами, розшиті чіпами та мікросхемами: політ фантазії дизайнерів по-справжньому вражає.

Rabanne
Rabanne

Schiaparelli
Schiaparelli

Більш сміливі космічні інтерпретації можна було побачити у KWK by KAY KWOK. У весняно-літній колекції амбітного бренду, відомого своїм футуристичним і сучасним одягом, представили низку суконь, комбінезонів, блуз та спідниць з принтами, що прямо відсилають до позаземних цивілізацій. Ще один яскравий і влучний образ показали Pierre Cardin: асиметрична сукня зі шлейфом одночасно нагадує знайомий нам кейп і мʼяку ковдру.

Pierre Cardin
Pierre Cardin

KWK by KAYKWOK
KWK by KAYKWOK

Rick Owens, відомі концептуальним підходом до створення речей, не відступають від власного ДНК. У сезоні весна-літо 2024, окрім уже звичних приталених шкіряних курток з гострими плечима, бренд показав комбінезони, натхнені одягом космонавтів. Модні інтерпретації були представлені в декількох кольорах, зокрема і пудрово-рожевому. Зі свого боку, Alexander McQueen заграють з геометричними формами та нестандартними тканинами, а Mugler продовжують просувати провокативну сексуальність, представляючи топ з абсолютно прозорого, та втім щільного матеріалу, що може використовуватися космонавтами.

Christian Cowan
Christian Cowan

Rick Owens
Rick Owens

Alexander McQueen
Alexander McQueen

Mugler
Mugler

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.