До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Бохо-шик знову в моді (але не такий, як на початку 2000-х)

Все, що виходить з моди, рано чи пізно до неї повертається місяць тому ця формула спрацювала зі стилем бохо-шик. Після показу французького бренду Chloé, який у новій колекції осінь-зима 2024/25 відродив культову естетику 2000-х, всі дівчата знову захотіли носити сукні з рюшами, яскраві принти і грубе взуття разом. З'ясовуємо, який вигляд має сучасна бохо-естетика.

Мері-Кейт та Ешлі Олсен
Мері-Кейт та Ешлі Олсен

Реклама

Головні атрибути естетики бохо-шик — це нашарування білого мережива та каскадних рюшів, які мають романтичний, легкий та вільний вигляд. Така богемна мода то набувала, то втрачала популярність, починаючи з 1970-х. Однак справжній розквіт цієї тенденції припав на початок нульових, коли такі зірки, як Сієнна Міллер, близнючки Олсен і Ніколь Річі, невпинно поєднували блузки з воланами з надзвичайно широкими поясами та чоботами. Тепер, багато в чому завдяки Chloé, бохо-шик впевнено повернувся, але богемний одяг має зовсім інакший вигляд у 2024 році.

Chloé  осінь-зима 2024/2025
Chloé осінь-зима 2024/2025

Chloé  осінь-зима 2024/2025
Chloé осінь-зима 2024/2025

Розгляньмо шоу Chloé. Сукні з рюшами — легкі, прозорі та з асиметричними подолами — мали сучасніший та цікавіший вигляд, аніж 20 років тому. Окрім того, завдяки вдалій стилізації, вони набули невимушеності та природності, адже в поточній інтерпретації бохо-шику йдеться про те, аби взяти основні елементи естетики та переосмислити їх у вишуканіший та стриманіший спосіб. Адептами цього підходу вже стали такі знаменитості, як Зої Кравіц, південнокорейська співачка Розе, Ріанна та Сієнна Міллер (королева бохо). Протягом останніх місяців вони продемонстрували стильні образи, які здаються розумними та актуальними.

Сієнна Міллер
Сієнна Міллер

Міллер, наприклад, вийшла в Парижі в білій сукні з мереживною обробкою. Вона поєднала її з укороченим шкіряним бомбером і високими босоніжками на танкетці. Якби це були нульові, тоді Сієнна поєднала б таку саму сукню з ковбойськими черевиками та замшевим жакетом з бахромою. Однак нині вишуканіші акценти додали її вбранню свіжості та новизни. Те ж саме зробила й Ріанна, яка нещодавно скомбінувала мереживну мініспідницю з масивним шкіряним пальтом. Таке вбрання було більш рок-н-рольним й менш романтичним бохо.

Також на зірках помічено декілька чудових максісуконь — ще один обов’язковий атрибут стилю бохо. Розе побачили в прозорій шифоновій сукні SaintLaurent з розпущеними воланами вздовж лінії талії та рукавів. Це більш веселий, вільний погляд на вечірню сукню.

Розе
Розе

Нейтральність цих образів також є ключем до їхнього успіху. У той час, коли вбрання минулих років у стилі бохо-шик було яскравим (у різноколірних відтінках червоного та блакитного), підхід 2024 року чітко обертається навколо більш спокійних відтінків коричневого, чорного та бежевого. Здається, такі зміни могли відбутися під ефектом тихої розкоші, а, можливо, й ні. У будь-якому випадку, навіть найсміливіші тенденції сьогодні набули стриманішого вигляду.

Ана де Армас
Ана де Армас

Чи готова мода до повернення богемного стилю? Це точно не для всіх. Однак абсолютно різні зірки впевнено демонструють нам одне — елементи бохо-шику можуть пасувати майже будь-якому гардеробоові. Наприклад, Ана де Армас поєднала чорну бохо-максіспідницю з більш структурованим твідовим жакетом. Тобто нині ви справді можете особисто випробувати цей тренд, не зрадивши власному стилю.

Зої Кравіц
Зої Кравіц

Отже, не бійтеся принаймні раз спробувати скласти вбрання в стилі бохо-шик. Мода має приносити задоволення — експериментуйте та внесіть у своє життя романтики! Можливо, настав час витрусити пил з деяких речей у стилі бохо, які ви зберегли з початку 2000-х років.

За матеріалом vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.