До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 головних трендів у кутюрних колекціях весна-літо 2023

Добіг кінця Тиждень високої моди в Парижі — і настав час підбити підсумки. Майстерність, як завжди, стала основою для всіх кутюрних колекцій, хоча покази цього сезону видалися особливо чудовими. Ми бачили ефектні виходи зі statement-комірами, сукні з провокаційними декольте, наряди у стилі арлекіна, безліч будуарних суконь, образи, які створювали ілюзію неможливого, і моделі в лавандовому кольорі. Vogue.ua зібрав 6 головних трендів у кутюрних колекціях весна-літо 2023.

Реклама

Statement-коміри

Тюдорівські волани, великі банти та пір'я, що виростають із лацканів і швів, — цього сезону дизайнери приділили декольте всю свою увагу, створивши образи, в яких великі коміри служать головним фокусом. У Valentino та ArmaniPrive блузки пінилися до підборіддя, піднімаючись, як шифонове суфле над лацканами блейзерів і вечірніх суконь. Керуючи брендом JeanPaulGaultier цього сезону, ГайдерАкерманн представив сукні та корсажі з виточеним пір'ям; в одному образі зі смокінгу вирвався кобальтовий гребінь. Інтерпретації ChristianDior і Chanel були меншого масштабу: дотичні чокери та краватки-метелики для тих, хто носить кутюрний одяг і потребує чогось витонченішого.

Valentino Couture
Valentino Couture

Armani Prive
Armani Prive

Christian Dior
Christian Dior

Ілюзія неможливого

Чари високої моди полягають в ілюзії речей — у тому, як мініатюрні моделі можуть створювати форми, які одночасно пасують і спотворюють тіло, або маніпулюють однією тканиною, щоб вона набувала вигляду іншої. Відтак, у кожному сезоні є певна магія, але в весняних кутюрних колекціях були створені одні з найбільш приголомшливих образів. У Schiaparelli олово вкривало шкіру, а спідниці були виліплені з дерева, у Fendi — образи з вовни з ефектом мережива, у Valentino — вбрання з леліток з раковин устриць. Тим часом у колекції JeanPaulGaultier було вручну додано понад 200 000 шпильок майстрами Акерманна, щоб надати металевої ворсисті спортивним костюмам, сукням та пальтам.

Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier

Schiaparelli
Schiaparelli

Fendi
Fendi

Глибокі вирізи

Цього сезону весна-літо 2023 року дизайнери пішли на сміливі експерименти, зробивши низькі вирізи, що спускалися до пупка. Це, безперечно, стосувалося Даніеля Розберрі та П’єрпаолоПіччолі: насичений шоколадний смокінг Schiaparelli привернув увагу, тоді як чорна сукня-колона Valentino виглядала як пара елегантних підтяжок, прикрашених бантом на плечі. Так само AlexisMabille, AlexandreVauthier і MissSohee експериментували з комірами з глибоким вирізом, прикрасивши ними безліч каптанів та архітектурних суконь.

Valentino
Valentino

Alexandre Vauthier
Alexandre Vauthier

Miss Sohee
Miss Sohee

У стилі арлекіна

Одна з найбільш несподіваних тенденцій, яку ми помітили на подіумах цього сезону — це речі у стилі арлекіна. Образи, натхнені пантомімами, комірці із клоунськими рельєфами та краватки-метелики фокусників. У ArmaniPrivé характерні риси арлекінади підкреслювали всю колекцію, де моделі носили різнокольорові піджаки та рюші як у Пʼєро. На подіумі Valentino цей тренд був помітний не менш явно. Моделі демонстрували образи з гороховим принтом та комірці із великими воланами. Тим часом ВіржиніВіар влаштувала шоу Chanel в саду рухливих тварин, де продемонструвала образи прикрашені краватками-метеликами, циліндрами і рукавичками до зап’ястя.

Armani Prive
Armani Prive

Chanel
Chanel

Valentino
Valentino

Будуарна естетика

Цього сезону весна-літо 2023 на подіумах не обійшлося без суконь у будуарному стилі в дусі 1920-х та 1930-х років. Деніел Роузберрі представив сучасні мінімалістичні сукні в колекції Schiaparelli, а Fendi, ChristianDior і ArmaniPrivé показали жіночні білизняні сукні, прикрашені делікатним мереживом і романтичними мікроскладками. Тим часом Zimmermann запропонували блискучі "голі" сукні.

Fendi
Fendi

Schiaparelli
Schiaparelli

Zuhair Murad
Zuhair Murad

Лавандовий

Лавандовий колір, який став одним із найпопулярніших відтінків у чоловічих колекціях сезону осінь-зима 2023/24, також очолив Тиждень високої моди в Парижі. Можливо, після сезонів яскравих неоново-рожевих відтінків бренди скучили за більш м'якою палітрою кольорів. Блідо-лілова гама була помітна всюди — від колекцій JeanPaulGaultier і Valentino до Viktor & Rolf і ArmaniPrivé. У ChristianDior Марія Грація Кьюрі додала сіро-фіолетове пальто в суміш сірих і золотих відтінків, натхнених золотим віком.

Valentino
Valentino

Viktor & Rolf
Viktor & Rolf

Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier

За матеріалами: vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.