До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

12 взуттєвих трендів сезону весна-літо 2023

У новому сезоні весна-літо 2023 на нас чекають найнесподіваніші взуттєві тенденції. Одні бренди надихнулися сюрреалістичним дизайном і пропонують туфлі хвилеподібного силуету та найсміливіший декор. Інші оспівали прозорі туфлі та взуття, що відсилає до будуарної естетики. Не забули дизайнери і про блискучі туфлі, грубі черевики на щодень, зручні балетки, взуття на танкетці і туфлі Мері Джейн. Vogue.ua зібрав 12 головних взуттєвих трендів сезону весна-літо 2023 року.

Simone Rocha
Simone Rocha

Реклама

Танкетка

Зручне взуття на танкетці повертається цієї весни. Fendi запропонували босоніжки та черевики з танкеткою, прикрашеною буквою F, Bottega Veneta зробили ставку на чоботи зі скошеним скульптурним каблуком, Masha Popova показали босоніжки з тонкими зав'язками, що відсилають до стилю 2000-х років, а Christian Dior – високе взуття з піратськими ремінцями.

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Fendi
Fendi

Masha Popova
Masha Popova

Балетки

Балетки – один із головних трендів сезону весна-літо 2023. Жіночні туфлі на пласкій підошві з яскравої шкіри або благородного атласу показали Tod's, MM6 Maison Margiela запропонували пуанти з квадратним носком, як у балерин. Тим часом Simone Rocha переосмислили класичну версію балеток і доповнили їх масивною підошвою від кросівок з еластичними ремінцями навколо щиколоток.

Tod's
Tod's

MM6 Maison Margiela
MM6 Maison Margiela

Simone Rocha
Simone Rocha

Взуття до стегон

Сезон весна-літо 2023 року доводить, що ультраспокусливе взуття, яке повторює контури ніг, залишиться в тренді. Погляньте на блискучі ботфорти-панчохи з лелітками Valentino, готичні чоботи Rick Owens, блискучі золоті чоботи на пласкій підошві Sportmax або взуття з металевим ефектом Tom Ford.

Valentino
Valentino

Sportmax
Sportmax

Rick Owens
Rick Owens

Хвилясті силуети

Весняно-літній сезон дарує нам тренд на хвилеподібні силуети (назвемо це мікротенденцією на сюрреалістичне взуття), які складуть конкуренцію ефектним шпилькам та зручним танкеткам. Bottega Veneta показали туфлі-човники з гострим носком і чоботи до коліна з фігурним підбором, Proenza Schouler засвідчили свою любов до психоделічних пінистих туфель з відкритою п'ятою, Loewe продемонстрували пухкі туфлі, а Christian Dior – нову версію туфель Мері Джейн.

Loewe
Loewe

Proenza Schouler
Proenza Schouler

Christian Dior
Christian Dior

Будуарна естетика

Білизняний стиль заполонив модні подіуми цієї весни. Крім напівпрозорих суконь, корсетів та бралетів із мереживом, дизайнери додали нотки будуарної естетики і до взуття, а саме запропонувати варіанти у сітку. Ми бачили туфлі Chanel із бантом та білими панчохами в сіточку, блискучі ботфорти-панчохи Bally, взуття з великою рибальською сіткою Stella McCartney та вечірні туфлі з вишуканим переплетінням зі стразами у першій взуттєвій колекції Nensi Dojaka.

Chanel
Chanel

Nensi Dojaka
Nensi Dojaka

Bally
Bally

Грубі черевики

Противагою витонченим балеткам цього сезону стали грубі черевики. Велика підошва, масивний і сміливий дизайн, значна кількість драматичного декору – ось що є характерними рисами цього взуття. Придивіться до байкерських черевиків Louis Vuitton і Sacai, черевиків у стилі панк із ланцюгами та перлами Junya Watanabe та взуття Paco Rabanne, прикрашеного фурнітурою з пряжками.

Louis Vuitton
Louis Vuitton

Paco Rabanne
Paco Rabanne

Sacai
Sacai

Прозоре взуття

Цього літа дизайнери пропонують носити прозоре взуття. Тенденція менш відверта і практична, ніж "голі" сукні на червоній доріжці, але така ж приваблива. У Valentino ви знайдете гостроносі туфлі з ПВХ, у Loewe – прозорі балетки, а у Coach – рожеві рибальські сандалії. Прозоре взуття легко міксувати з будь-яким гардеробом, адже не потрібно замислюватися про поєднання кольорів. Наша єдина порада – не надягайте його, коли надто спекотно.

Coach
Coach

Valentino
Valentino

Loewe
Loewe

Мерехтливе взуття

Пристрасть модної індустрії до блискучого взуття не слабне. У цьому сезоні колекції дизайнерів наповнені блискучими туфлями і босоніжками, від яких сліпнуть очі. Chanel прикрасили свої фірмові туфлі з контрастним носком мерехтливими кристалами, Courrèges запропонували сині гостроносі туфлі, а JW Anderson зробили ставку на слайдери на масивній блискучій підошві.

Chanel
Chanel

JW Anderson
JW Anderson

Courreges
Courreges

Туфлі Мері Джейн

Цього сезону улюблене шкільне взуття, туфлі Мері Джейн, набуло бунтарського характеру. На подіумі Prada класичний силует на підборах дещо збільшився – бренд запропонував моделі Мері Джейн із масивними підборами та загнутими вгору носками. У Sportmax з'явилися нюдові туфлі карколомної висоти, а у Coach – класична версія з грубим ремінцем. Водночас Versace зробили ставку на готичний стиль, прикрасивши туфлі сміливим підбором та безліччю пряжок.

Prada
Prada

Versace
Versace

Sportmax
Sportmax

Сюрреалістичний дизайн

Дизайнери цієї весни показали свою слабкість до сюрреалістичного взуття. Чудернацькі, ексцентричні, але водночас чарівні туфлі та ботильйони, гідні художньої галереї, з'явилися в колекціях весна-літо 2023. Туфлі-човники Moschino схожі на мініатюрні надувні плотики з фламінго, взуття Loewe вкрите здутими повітряними кульками і нагадує артоб'єкт, а ботильйони ручної роботи JW Anderson розписані пальмами на тлі заходу сонця.

Loewe
Loewe

Moschino
Moschino

JW Anderson
JW Anderson

Яскраві відтінки

Взуття яскравих насичених відтінків посідає перше місце у списку найпопулярнішого. Цього сезону пропонуємо завоювати увагу за допомогою життєрадісних черевиків-вʼєтнамок Miu Miu, босоніжок із тропічними квітами Loewe, помаранчевих і кремово-жовтих туфель Мері Джейн Prada, лавандових і рожевих туфель на шпильках та чобіт-шкарпеток Victoria Beckham.

Miu Miu
Miu Miu

Loewe
Loewe

Prada
Prada

Голі пальці

Не забудьте подбати про ідеальний педикюр, адже вся увага в наступному сезоні буде прикута до пальців. Victoria Beckham показали ботфорти-панчохи з відкритими пальцями (це хоч і не найпрактичніше взуття, зате вельми ефектне). У Dries Van Noten і A.W.A.K.E Mode туфлі з ремінцями відкривали кілька пальців, а Miu Miu запропонували гібрид ботильйонів із в'єтнамками.

Victoria Beckham
Victoria Beckham

Dries Van Noten
Dries Van Noten

Miu Miu
Miu Miu

За матеріалами: vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.