До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 головних трендів сезону осінь-зима 2022/2023

Настав час ознайомитися з модними трендами сезону осінь-зима 2022/2023, які показали бренди у своїх колекціях навесні. У новому сезоні дизайнери пропонують вибирати корсети, що окреслюють талію, юнацький стиль Y2K та напівпрозорий обтислий одяг. Розкішні оксамитові костюми, яскраві принти й кольори, які змушують стрибати від радощів, підвищують привабливість вечірнього вбрання. Трикотаж є скрізь і поєднується з усім. Але найбільший модний тренд колекцій — повернення гарно виготовленого базового одягу, який можна носити будь-коли та будь-де. Майки-алкоголічки, бомбери, блейзер з великими плечима дизайнери пропонують поєднувати з усім: від крихітних металічних спідниць і латексних черевиків у Versace до мішкуватих кросівок Louis Vuitton. Vogue.ua зібрав 10 модних трендів сезону осінь-зима 2022/2023.

Майки-алкоголічки

Захоплення дизайнерів базовими предметами гардероба знайшло своє найчистіше вираження у відродженні майок-алкоголічок. У Bottega Veneta дизайнер Матьє Блазі вирізав їх зі шкіри, у Prada вони містили трикутний логотип бренду, а в Loewe були прозорими. Вдягайте майку-алкоголічку з універсальними джинсами, наймоднішою спідницею або найелегантнішими шкіряними штанами.

Реклама

<b>Майки-алкоголічки</b>

Бомбери

Бомбери наступної осені будуть наймоднішими куртками. Ви можете носити їх щодня — від ранкового тренування до вечірніх івентів. У новому сезоні дизайнери переосмислили знаковий елемент гардероба льотчиків і надали йому нового прочитання. Prada, Elie Saab та LaQuan Smith запропонували ошатні варіанти, прикрашені сотнями блискучих каменів, Loewe показали варіант з м’якої шкіри, а Isabel Marant, Raf Simons та Sacai зробили ставку на вінтажні об’ємні ітерації.

<b>Бомбери</b>

Корсети

Любов нового покоління до корсетів (#CorsetTok має 5,6 мільярда переглядів на TikTok на момент написання статті) неабияк впливає на колекції дизайнерів. Багато брендів зробили ставку цього сезону на спокусливий елемент гардероба, що окреслює талію. Так, Richard Quinn і Schiaparelli показали вузькі сукні, Jason Wu запропонували базові корсети, які можна носити замість топів, а Christian Dior і Balmain пішли ще далі й надали корсетам футуристичного вигляду, відливши їх з металу й підсиливши захисні властивості.

<b>корсети</b>

В’язані речі

Наступної осені дизайнери пропонують з ніг до голови закутатися в трикотаж. На подіумі Yohji Yamamoto моделі буквально купалися у вовні, закутані в кілька шарів аранського трикотажу, з гігантськими капелюшками. Якщо це звучить екстремально, візьміть приклад із Chanel, де в’язаний сет дістав молодіжне прочитання завдяки аксесуарам. Тим часом Louis Vuitton демонстрували светри в стилі Fair Isle, зав’язані вузлом на талії, а Моллі Годдард поєднували товсті светри з фірмовими спідницями з тюлю. Хоч які маєте вподобання, кардигани, трикотажні сукні та светри з ефектними текстурами мають з’явитися у вашому гардеробі.

<b>трикотаж тренд</b>

Довжина максі

Мода часто буває несподіваною й некерованою. Після того, як у весняних колекціях домінувала довжина міні, восени на подіуми повернулися довгі сукні та максіспідниці. Що ж, час міняти вектор уваги в бік елегантної та скромної довжини. Нам особливо сподобалися широкі до підлоги максіспідниці та сукні, що надають силуетам серйозного драматизму в The Row, Saint Laurent та Altuzarra.

<b>макси тренд</b>

Мікс стилю препі та Y2K

Подобається вам це чи ні, стиль Y2K нікуди не подінеться. Його схильність до коротких спідниць означає, що міні, найбільша історія минулого сезону, теж не зникне. Однак тепер короткі спідниці потоваришували з естетикою стилю препі й з’явилися на подіумах у сучасній юнацькій версії: спортивні й тенісні у Miu Miu, плісовані у Charles Jeffrey, в панківський картатий візерунок у Marine Serre та елегантні в Chanel, Halpern та Oscar de la Renta.

<b>преппи</b>

Маскулінні плечі

Демна Гвасалія сформував індустрію моди безліччю способів, та його вплив найпомітніше виявляється в маскулінних плечах, які й далі з’являються на подіумах різних континентів. Тепер фірмовий стиль Balenciaga, плечі завширшки з дверний проріз, визначають колекції Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Lemaire і Versace. Якщо ви бажаєте придбати трендовий елемент сезону осінь-зима 2022/2023, то придивіться до жакета оверсайз, який часто стилізований під коротку спідницю чи звабливу сукню.

<b>маскул плечи</b>

Bodycon

Bodycon (стиль одягу, який дуже щільно прилягає до тіла) повертається в дуже великій кількості наступного сезону й виявляється в усіляких прозорих тканинах, обтислих силуетах і сміливих вирізах. Так, Maximilian показали "голу" сукню в лавандовому відтінку, Nensi Dojaka і Bottega Veneta розшили прозорі сукні лелітками, Missoni продемонстрували трикотажний образ на щодень, а Saint Laurent зробили ставку на спокусливий комплект із чорного мережива.

<b>body con</b>

Шкіра на щодень

"Ідея полягала в тому, щоб повернути енергію, силует, який справді виражає рух, тому що Bottega Veneta — це компанія, що виробляє сумки, тож ви завжди кудись ідете, а не залишаєтеся вдома". Так сказав Матьє Блазі з нагоди свого дебюту в Bottega Veneta. Жодна ідея не підсумувала цей підхід краще, ніж шкіряні спідниці та сукні, підкріплені яскравими помпонами зі шкіряними торочками, які він рішуче показав на подіумі. Але шкіра була скрізь: Loewe продемонстрували мінісукні, Alexander McQueen, Alaïa та Hermès зробили ставку на широкий крій, а Michael Kors Collection та Lanvin показали обтислі сукні. Одне можна сказати напевно: це одяг, що окреслить ваш крок.

<b>шкіра</b>

Яскраві костюми

Дизайнери одностайні: корпоративне пошиття йде в минуле восени. А що може обіцяти казковішу творчу відпустку, ніж костюм в яскравих кольорах? П’єрпаоло Піччолі зробив велику ставку на колір для свого показу Valentino, розбризкуючи його поверх коктейльних суконь і суконь до підлоги, але найбільший вплив він мав на костюми оверсайз. У Tom Ford, Alberta Ferretti та Etro показали костюми з оксамиту в стилі 1970-х, а Michael Kors Collection, Gabriela Hearst і Alexander McQueen поставили на разючий колір.

<b>яскраві коостюми</b>

За матеріалами: vogue.co.uk

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.