КУПИТИ КВИТКИ

Сімейний альбом: Vogue презентує лімітовану сувенірну колекцію

На шпальтах поточного друкованого числа Vogue Ukraine Edition опубліковано велике портфоліо "Коріння". Елегійне знімання у стилі сімейного фотоальбому за запрошенням редакції створили український фотограф Володимир Камінецький і дизайнер та креативний директор Антон Белінський. Героями серії стали юні та зовсім маленькі українці: моделі-початківиці Ангеліна та Настюша, молода мати Анастасія з 12-річними близнюками Даміром та Даніялом.

Дамір та Даніял, знімання "Коріння", Vogue Ukraine Edition 5, весна 2024. Фото: Volodymyr Kaminetskіy
Дамір та Даніял, знімання "Коріння", Vogue Ukraine Edition 5, весна 2024. Фото: Volodymyr Kaminetskіy

Реклама.

"Ці світлини відображають те, що я відчуваю сьогодні, — розповідає Антон Белінський. — Я люблю дитячість, і в цьому проєкті її дуже багато. Ми показуємо її з відтінками надії та болю через те, що відбувається зараз у світі. На футболці наймолодшого героя історії, 6-річного Єфіма, надруковані дуже важливі слова: "Все мине". Цей вислів царя Соломона надає мені сил та віри в те, що все і надалі має сенс і ми повинні йти вперед".

Єфім та Анастасія з донькою Мією, знімання "Коріння", Vogue Ukraine Edition 5, весна 2024. Фото: Volodymyr Kaminetskіy
Єфім та Анастасія з донькою Мією, знімання "Коріння", Vogue Ukraine Edition 5, весна 2024. Фото: Volodymyr Kaminetskіy

Фізичним продовженням фотопроєкту "Коріння" стала лімітована колекція сувенірів Vogue, розроблена у співпраці з Антоном та Володимиром. Серія імітує традиційну продукцію, яку можна знайти у звичайній музейній крамниці: чашки й тарілки з кольоровими зображеннями, строкаті футболки та сумки-шопери з принтами. На них — герої знімання та племінниця фотографа, 7-річна Софія. Її портрет Камінецький, який народився та виріс у Запоріжжі, зробив ще до початку великої війни.

"Я тримав у голові образ класичного фотоательє, де можна замовити сувенірну чашку або календар із зображенням дорогої людини, а частіше за все — дітей. Такі ательє зустрічаються будь-де в Україні", — коментує задум артпроєкту Володимир.

Софія, проєкт "Коріння", Vogue Ukraine Edition 5, весна 2024. Фото: Volodymyr Kaminetskіy
Софія, проєкт "Коріння", Vogue Ukraine Edition 5, весна 2024. Фото: Volodymyr Kaminetskіy

Вперше сувенірну колекцію "Коріння" було представлено в межах Vogue Ukraine Showcase на початку березня в Парижі. З цієї нагоди нідерландський художник Ріккерт Паау створив подарунковий кіоск-асамбляж — він зібрав його зі старих меблів. Наступна точка продажу — столичний Національний музей Тараса Шевченка, де під час виставки Ukraine Today кольоровий мерч буде представлено поруч із колекційними виданнями Vogue та лімітованою серією постерів Бретта Ллойда.

<b>Сувенірний мерч Vogue Ukraine & Belinskiy + Kaminetskiy</b>

Вже традиційно Vogue спрямовує творчі ініціативи на підтримку вагомих соціальних та благодійних проєктів. Цього разу частину прибутку від продажу сувенірної серії "Коріння" буде передано до фонду Veteranka, який допомагає жінкам-військовим.

Лімітована сувенірна колекція Vogue Merch вже доступна для передзамовлення на shop.vogue.ua та буде представлена на виставці Ukraine Today у Національному музеї Тараса Шевченка в Києві з 6 червня.

Creative Direction: Anton Belinskiy & Volodymyr Kaminetskiy
Фото: Volodymyr Kaminetskiy
Стиль: Anton Belinskiy
Зачіски: Rimi Ura @Calliste
Макіяж: Anga Borodina @Saint Germain
Продюсерка: Kateryna Kudinova @Boundless
Асистенти фотографа: Yuri Fantigrossi, Pierre Senechal
Асистентки стиліста: Alisa Datsenko, Liudmyla Shcherban
Асистент перукарки: Tomoko
Асистент візажистки: Marco Roscino
Асистенти продюсерки: Rafaelle Cox @Boundless, Maria Pavliuk @Boundless
Моделі: Anastasia, Mia, Damir, Daniyal, Efim, Angelina @Ning Talent Management, Elisabeth @First Line Models, Matviy @Cat-b Agency, Nastunia @Cat-b Agency, Dima @Cat-b Agency, Lex @Elite

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.