До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Річ дня: куртки SAPO із вінтажних українських ковдр

Свідома мода стає все більш розмаїтою в нашій країні, а українські sustainable-дизайнери знаходять натхнення у переосмисленні найрізноманітніших речей. Як щодо того, аби насолодитися весняним міжсезонням у яскравій куртці-шакеті?

Куртки SAPO з вінтажних ковдр
Куртки SAPO з вінтажних ковдр

Реклама

Саме такі скарби виготовляє закарпатський бренд SAPO, який в якості сировини використовує знайомі всім українцям яскраві ковдри з вовни. Дизайнерка та засновниця марки Валерія Ворожильник влаштувала справжню експедицію, під час якої знайшла ковдри, що виготовлялися та зберігалися на фабриках по всій країні — у Львові, Тернополі, Луцьку, Харкові, Одесі тощо. Саме вони й дали старт колекції вовняних курток-шакетів. "Як з'ясувалося, кожна українська фабрика мала свій характерний візерунок, тому ми й назвали наші куртки на честь цих міст, — розповідає Ворожильник. — Нам дуже хочеться дати нове життя цим якісним і автентичним ковдрам, яким місце в сучасних гардеробах, а не на складах".

Дизайн курток SAPO продиктований кольорами та принтами цих ковдр — простий та утилітарний крій, що не відвертає увагу від сильної візуальної складової. Наприклад, у Луцьку виробляли блакитні ковдри з яскравими смужками, Херсон — це чітка графіка в біло-зелених кольорах, а Одеса — про квіти і всі відтінки моря.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.