До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про нового креативного директора TOM FORD

27 квітня 2023 року Том Форд офіційно завершив свою модну кар'єру. Того дня культовий дизайнер представив колекцію, до якої увійшли улюблені архівні вбрання дизайнера, створені ним протягом останніх 13 років. Лише через два дні після того, як Форд представив свою останню колекцію, TOM FORD оголосив, що Пітер Гокінгс візьме на себе роль креативного директора бренду.

Остання колекція Тома Форда для свого однойменного бренду. Фото: STEVEN KLEIN/COURTESY OF TOM FORD
Остання колекція Тома Форда для свого однойменного бренду. Фото: STEVEN KLEIN/COURTESY OF TOM FORD

Реклама

Пітер Гокінгс розпочав свою діяльність у модній індустрії 1998 року — спочатку він працював під керівництвом Форда над колекціями чоловічого одягу в Gucci. У 2006 році Гокінгс залишив Gucci, щоб приєднатися до Тома Форда в його однойменному бренді, де він був призначений відповідальним за чоловічий одяг, і відтоді він обіймав цю посаду.

Після свого сходження на посаду креативного директора Гокінгс візьме на себе обов’язки дизайнера жіночого та чоловічого одягу, а також аксесуарів. "У Пітері бренд знайшов ідеального креативного директора, — сказав Том Форд у заяві. — Пітер почав працювати зі мною 25 років тому як помічник з дизайну чоловічого одягу в Gucci й швидко пройшов шлях до старшого дизайнера чоловічого одягу в компанії". Форд продовжив, зауваживши: "З моменту створення чоловічого одягу TOM FORD Пітер відіграв важливу роль в успіху бренду. Він неймовірно талановитий керівник із величезним досвідом роботи в галузі, і його призначення дає мені впевненість у тому, що моя відданість створенню модних продуктів із найвищим рівнем дизайну та якості житиме в його творчості".

Пітер Гокінгс
Пітер Гокінгс

Отже, відтепер, корпорація Estée Lauder, яка придбала TOM FORD за 2,8 мільярда доларів у листопаді 2022 року, займатиметься косметичним та парфумерним бізнесом бренду. Своєю чергою італійська компанія Zegna Group уклала 30-річну ліцензійну угоду, яка дозволяє їй використовувати бренд і торгову марку TOM FORD для виготовлення чоловічого та жіночого одягу, а також аксесуарів та спідньої білизни. Компанія Marcolin продовжить виготовляти окуляри бренду.

Під час оголошення про придбання Estée Lauder оприлюднила заяву, в якій пояснювала, що Том Форд залишатиметься "творчим провидцем" бренду до кінця 2023 року. В окремій заяві було сказано, що тепер Форд повернеться до кіноіндустрії через свою продюсерську компанію Fade to Black. Раніше дизайнер написав сценарій, спродюсував і зняв культові фільми "Самотній чоловік" (2009) з Коліном Фертом і Джуліанною Мур та "Нічні звірі" (2016) з Емі Адамс і Джейком Джилленголом у головних ролях.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.