До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Пішла з життя легендарна дизайнерка Вів’єн Вествуд

29 грудня 2022 року пішла з життя Вів’єн Вествуд. Легендарна дизайнерка померла мирно та в оточенні своєї сім’ї в Лондоні. Новини повідомили представники її однойменного бренду.

Photo: Juergen Teller
Photo: Juergen Teller

Реклама

Вів’єн Вествуд до останнього моменту робила те, що їй подобалося, — займалася дизайном і мистецтвом, писала свою книжку та змінювала світ на краще. Вона вела дивовижне життя. Її інновації та вплив на індустрію моди впродовж останніх 60 років важко переоцінити. Вона, безумовно, залишила після себе дивовижний спадок.

Андреас Кронталер, чоловік і творчий партнер дизайнерки, сказав: "Я продовжу роботу з Вів’єн у моєму серці. Ми працювали до кінця, і вона залишила по собі чимало справ для мене. Дякую, люба".

Світ потребує таких людей, як Вів’єн Вествуд, таких, що прагнуть змінити ситуацію на краще. Вів’єн завжди виступала за справедливість і працювала над планом порятунку світу. Наприкінці 2022 року дизайнерка, її сини та онука створили The Vivienne Foundation. Фонд Вествуд побудований на чотирьох стовпах: зміна клімату, зупинка війни, захист прав людини та протест проти капіталізму. Ця організація захищатиме й підтримуватиме ідеї, принципи та бачення Вествуд, пов’язані з активістською діяльністю, яка займала визначне місце в її житті.

Про те, як Вів’єн Вествуд змінила індустрію моди, читайте в цьому матеріалі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.