До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Модель Карина Леге — про важливість відновлення, харчові звички та б'юті-рутину

Німкеня Каріна Леге зараз активно розвиває модельну кар'єру і не з чуток знає, як важливо почати правильно. Ми запитали у Леге про перші обов'язкові кроки, розвиток професійних навичок, важливість відновлення та впевненість у собі.

Карина Леге
Карина Леге

Реклама

Як почати кар'єру моделі

Всім дівчатам, які тільки думають про професію моделі, я рекомендую почати з простого, але необхідного кроку — зніманні себе на Polaroid з мінімальним макіяжем або без нього, на чистому фоні та в простому одязі — джинсах, футболці, на підборах. Потрібні кілька ракурсів — спереду, збоку, середній план та у повний зріст. Якщо є можливість, можна звернутися до професійного фотографа, який допоможе з простими позами, а також зможе контролювати освітлення. Наступний крок — пошук модельних агентств у вашій країні з хорошою репутацією. Зазвичай перше знайомство відбувається онлайн і вам навіть не доведеться кудись їхати. Ще пропоную звернути увагу на формування особистого бренду у соціальних мережах — часто скаути шукають дівчат саме там, тому рекомендую думати про те, які фотографії ви публікуєте.

Комбенізон ALEXANDRE VAUTHIER, взуття Mango
Комбенізон ALEXANDRE VAUTHIER, взуття Mango

Про особисті якості

Як і в кожній професії, наполегливість і послідовність є ключовими якостями — завжди докладайте додаткових зусиль для свого клієнта. Це неодмінно окупиться в довгостроковій перспективі. Бути моделлю — це не просто бути красунею і фотографуватися у своє задоволення. Це робота в команді, це постійні перельоти, життя в дорозі, залежність від розкладу знімань. Плюс — це постійний догляд за собою, своїм тілом, що також вимагає дисциплінованості. Ще важливо шанобливо ставитися до оточення на знімальному майданчику, слухати людей. Просто ставтеся до інших з такою ж добротою та увагою, як би ви цього бажали до себе. Залишайте по собі гарне враження, щоб з вами хотілося працювати знову і знову. Мені подобається вчитися у людей на знімальному майданчику — вони недарма професіонали! Крім того, надзвичайно важливо ніколи не сприймати будь-яку критику особисто – це все ваш досвід, щоб стати кращою вже наступного дня.

Топ та спідниця Staud, взуття Mango
Топ та спідниця Staud, взуття Mango

Про догляд за собою

Як я вже казала, для моделі надзвичайно важливо мати підтягнуте тіло — повірте, гарний фізичний стан дуже допомагає в роботі, дозволяє витримувати довгі знімання та експериментувати з позами, щоб зробити більш цікавий кадр. Моя особиста фітнес-рутина виглядає так — роблю два EMS-сеанси з тренером, який дає мені базові вправи на все тіло, плюс 3—4 кардіотренування на тиждень (біг чи кростренажер). Під час подорожей займаюся з серією домашніх тренувань Памели Рейф просто у готельному номері. Загалом намагаюся багато рухатися, ходити пішки, підійматися сходами, а не на ліфті.

Худі R13, лосини WOLFORD
Худі R13, лосини WOLFORD

За обличчям дбаю за допомогою косметики Dr. Obagi — вона допомагає моїй шкірі протидіяти пігментації і надає здорового сяйва. Також завжди використовую SPF — наношу його зранку і поновлюю упродовж дня. Ще я фанатка процедури Hydrafacials, яку роблю раз на місяць. Волосся в мене від природи дуже густе та міцне, тому я не використовую багато продуктів — залишаю натуральний колір на коренях і просто додаю трохи відблисків тут і там.

Про принципи харчування

Кілька років тому я почала періодичне голодування — перший прийом їжі у мене приблизно о 1314 годині дня, а другий — увечері. Я із задоволенням пропускаю сніданок і харчуюся упродовж шести годин на добу. В обід у мене білки та овочі, а ввечері полюбляю вуглеводи. Це допомагає мені мати більше енергії упродовж дня. Також інтервальне харчування допомагає знизити рівень інсуліну, зменшує запалення, знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань та прискорює обмін речовин. Детальніше про це розповідає доктор Сінклер, професор Гарварду, у своїй книзі "Тривалість життя".

Костюм DOROTHEE SCHUMACHER, взуття MANGO
Костюм DOROTHEE SCHUMACHER, взуття MANGO

Про відновлення

Усім моделям-початківцям я завжди розповідаю про важливість відновлення, тому що постійни перельоти, з ранковими рейсами і джетлегами, не додають нам ні краси, ні здоров'я. Завжди намагайтеся добре відпочити перед польотом, якщо це далека подорож, то доцільно спробувати скоригувати свій графік сну до прибуття в пункт призначення. У мене це працює — за кілька днів до поїздки я намагаюся лягати спати раніше чи пізніше, в залежності від маршруту на схід чи захід. На борту літака намагаюся рухатися якомога більше і стежу за зволоженням організму. Ключ до запобігання джетлегу для мене полягає у швидкому переналагодженні вашого циркадного ритму для синхронізації з часовим поясом місця призначення, тому не лягайте спати раніше чи пізніше, краще залишайтеся активними та чекайте звичайного часу сну. Ще завжди використовую маски для сну і шумопоглинаючі навушники.

Боді Bershka
Боді Bershka

Про впевненість у собі

Це зараз на кадрах у білизні чи купальниках я виглядаю спокійно і невимушено, але так було не завжди і я провела величезну роботу над собою. Безперечно, тут допомагає і досвід, а також впевненість у команді, коли ти концентруєшся саме на собі і не думаєш про всі інші аспекти — світло чи декорації. Мені дуже подобається надихати інших жінок, ділитися з ними і бачити, як вони починають сяяти, коли в них з'являється впевненість у собі. Цю впевненість, зокрема, ви отримуєте завдяки позитивним стосункам із родиною та друзями. Любіть себе і завжди пам'ятайте про власні бажання.

Тренч PROENZA SCHOULER, лосини WOLFORD, взуття ZARA
Тренч PROENZA SCHOULER, лосини WOLFORD, взуття ZARA

Про улюблені бренди

Я люблю жіночність у моді, плавні силуети та стримані відтінки — пастель, нюд, білий. У денний час часто вибираю сукні з довгим рукавом, доповнюю їх капелюшками і різноманітними аксесуарами. Для вечора можу вдягти щось сміливіше — шкіряні штани в парі з блейзером, люблю підбори. Крім того, мене надихає старий голлівудський гламур з його довгими та елегантними силуетами, що залишають волю уяві. Моя ікона — Грейс Келлі. Серед улюблених брендів — ElisabettaFranchi, Chanel та Hermès.

Photography: StefanImielski, www.stefan-imielski.com, @imielski

Styling: StephanKallaus, www.stephankallaus.com, @stephankallaus

Model: KarinaLege, @karina_loves_life

Hair:Sophia Langenecke, [email protected]

Make-up:JenniferAicher, @jeennyjey

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.