До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 дизайнерок, за якими варто стежити

Дизайнерки можуть більш прямо говорити про потреби своїх клієнток — ідентифікувати їх і відтак створювати одяг, який відображає стиль життя, інтереси та прагнення... Це не означає, що стать є джерелом їхнього таланту до дизайну, а радше, свідчить про те, що цей талант був посилений розумінням своєї аудиторії. Саме тому на передовій революції в індустрії моди стоять неймовірні жінки-дизайнери. Завдяки їхній невпинній пристрасті та креативності вони змінюють індустрію та перетворюють моду на відповідальнішу галузь.

Каміль Мічелі

Парижанка Каміль Мічелі стала креативною директоркою бренду Pucci у 2021 році. Мічелі — одна з найвпливовіших дизайнерок в моді, про яку ви ніколи не чули. За свою кар’єру вона встигла попрацювати в найбільших модних домах: від Chanel до Louis Vuitton епохи Марка Джейкобса та Dior під керівництвом Джона Гальяно та Рафа Сімонса, перш ніж повернутись в Louis Vuitton до Ніколя Жеск'єра. Вона надзвичайно чітко розуміє, що вона хоче робити з Pucci, лейблом, який останніми роками передається від дизайнера до дизайнера. За її словами, Pucci має бути про "насолоду життям". І її колекції для італійського бренду яскраво демонструють бачення дизайнерки.

Реклама

Гілларі Теймур

У 2008 році Гілларі Теймур запустила власний бренд Collina Strada. Нью-йоркський лейбл за роки його існування здобув популярність завдяки кольоровому одягу зі сміливими принтами, натхненим вінтажними вбраннями з додаванням сучасного стилю покоління зумерів. Бренд здебільшого використовує тканину з дедстоку та перероблені матеріали в рамках своєї постійної ініціативи сталого розвитку.

Єлена Велес

Єлена Велес викроює собі нішу на сцені моди Нью-Йорка, створюючи колекції, натхненні її батьківщиною — американським Середнім Заходом. З моменту закінчення університету Parsons у 2018 році та Central Saint Martins у 2020 році дизайнерка відтворює історії, для яких індустрія раніше не звільняла місця в офіційному розкладі NYFW, і демонструє одіозний та самобутній одяг. Велес вже отримала нагороду CFDA в категорії American Emerging Designer of the Year і зібрала разючий список шанувальників зі знаменитостей, серед яких Джулія Фокс, Charli XCX, Соланж Ноулз і Розалія.

Карлі Кушні

У 2008 році, після закінчення університету Parsons і стажування в Proenza Schouler, Donna Karen і Oscar de la Renta, Карлі Кушні разом зі своєю однокурсницею Мішель Окс запустили однойменний бренд, раніше відомий як Cushnie et Ochs. Після десяти років разом, Мішель Окс покинула бренд, змусивши Кушні вирушити в самостійне плавання. Її дизайни відомі своєю досконалою посадкою, що, як не дивно, не завжди легко знайти, тому відомі жінки часто звертаються до Карлі. Серед клієнток дизайнерки: Мішель Обама, Дженніфер Лопес, Ешлі Грем і Люпіта Ніонго.

Дітте Реффструп

Дітте Реффструп — дизайнерка, яка прокладає шлях до більш відповідальної моди. Креативна директорка культового бренду Ganni, Реффструп створює зразковий одяг та є однією з жінок на передовій революції в індустрії. Реффструп вперше потрапила до компанії ще в 2009 році та вирішила купити лейбл через кілька років разом зі своїм чоловіком. Відтоді вона перетворила бренд на один із найбільших у світі та піонера в русі сталої моди. Бренд люблять за його яскраві вироби, життєрадісні принти, комірці, грайливі аксесуари і, звичайно, яскраві сукні. Колекції Ganni просякнуті заразливим позитивом.

Емілі Боде

За своєю суттю Емілі Боде є дизайнеркою чоловічого одягу і найбільш відома тим, що одягає таких людей, як Леон Бріджес, Джордан Піл і Гаррі Стайлз. То чому вона входить до цього списку? Якщо ви думали, що дизайнерок жіночого одягу важко знайти, просто уявіть, який дефіцит дизайнерок чоловічого одягу. Їх в основному не існує. Тож для Емілі Боде робити те, що вона робить — на такому рівні успіху, як вона це робить — це справжнє досягнення для жінок у моді. Крім того, в умовах, де одяг унісекс став популярнішим, ніж будь-коли, немає жодних причин для жінок не носити прекрасний одяг Bode.

Карлі Марк

Карлі Марк змінює правила гри за допомогою свого фірмового химерного стилю. Завдяки власному бренду Puppets and Puppets Карлі з гордістю ігнорує норми та створює свіжі образи та яскраві речі, і індустрія моди це бере до уваги. Фільми жахів, аніме, фентезі та наукова фантастика — усе це допомогло сформувати естетику Карлі як дизайнерки. Гумор, зокрема, був і залишається головним у роботі Карлі. Її унікальний підхід до моди заповнив прогалину на модній сцені Нью-Йорка.

Кетрін Гольштейн

Кетрін Гольштейн — дизайнерка, засновниця і креативна директорка нью-йоркського бренду жіночого одягу Khaite. Гольштейн почала свою кар’єру студенткою Parsons в Нью-Йорку, коли Barneys New York замовив колекцію, яку вона створила для своєї дипломної роботи. Це стало поштовхом до життя її першої однойменної марки: вона кинула школу, щоб зайнятися дизайном, і бренд згодом продавався в 40 магазинах у всьому світі, від універмагів до бутиків. У 2009 році, через кілька років після запуску, Гольштейн закрила лінію та зосередилася на роботі з іншими брендами, що привело її до роботи в Gap, Vera Wang, Maiyet і The Elder Statesman. Вона запустила Khaite у 2016 році й відтоді створює жіночий одяг без відверто жіночних деталей. Її бренд обожнюють Кеті Холмс, Гейлі Бібер, Кая Гербер і Дакота Джонсон. У 2021 і 2022 роках Гольштейн була номінована на звання американського дизайнера жіночого одягу року на CFDA Awards.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.