До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 фактів про топмодель Аню Рубік

12 червня 2022 року Ані Рубік виповнюється 39 років. Розповідаємо, що потрібно знати про видатну топмодель польського походження.

Фото: архів Vogue
Секспросвітниця

Аня Рубік – видатна сучасна секспросвітниця. Вона є засновницею платформи про сексуальне виховання sexed.pl, яка надає молоді, батькам та дорослим повну, відповідно до віку освіту в сферах прав людини, гендерної рівності, стосунків, репродукції. Платформа інформує про ризики, пов’язані із сексуальним життям, представляє секс та сексуальність у позитивному ключі. Розмови про безпеку, контрацепцію тощо – невід"ємна частина контенту sexed.pl, проте перелік тем значно ширше. Він охоплює такі цінності, як взаємна повага, інклюзивність, рівність, емпатія та відповідальність. Платформу підтримують авторитетні польські експерти з питань психології та сексології.

Реклама

Контент є надзвичайно популярним: щотижня навчальні матеріали переглядають мільйони користувачів. Кампанії, що їх організовує sexed.pl, підвищує обізнаність, борються зі стигматизацією та піднімають табуйовані теми в співпраці з художниками, режисерами та лідерами думок.

Авторка

"У 2018 році в Польщі секс все ще залишається важкою темою, яка викликає посмішку та легке збентеження. Партнери так само безпорадно говорять про свою сексуальність, як і батьки, які не можуть говорити з дітьми-підлітками на ці теми", – писав Vogue Polska 4 роки тому. Аня Рубік завжди була тією людиною, що визнавала власну сексуальність та не боялася говорити про секс. Тому її першу книгу з питань сексуального виховання чекав вражаючий успіх: було продано понад 200 000 примірників).

Цього разу вона видала нову книгу "Зростаємо в любові, безпеці та здоров’ї. Посібник для батьків".

Щойно в Польщі відбулася фотовиставка з нагоди її прем’єри.

Активістка

Аня Рубік – видатна борчиня за права жінок. Так, в 2020 вона знялася для обкладинки польського Vogue, присвяченого жінкам, які обстоюють право на аборт, танаписала колонку для журналу " Церква та держава злилися воєдино, породивши конфлікт та протиріччя, – писала вона тоді. – Право вибору жінок перебуває під загрозою, до спільноти ЛГБТК+ ставляться як до громадян другого сорту, а статеве виховання поступово забороняється".

Справа в тому, що в Польщі діє найсуворіше законодавство про аборти у всьому Європейському Союзі. Аборти заборонені з трьома винятками (у випадках згвалтування, інцесту або коли є загроза життю матері).

Вона боролася проти судової реформи; підтримувала польський прайд та неодноразово виступала на захист прав трансґендерних людей. Вона не боїться бути в опозиції: їй важливо, щоб її голос лунав гучно, відкрито говорячи про всі проблеми сучасного світу в досить консервативній Польщі.

Інфлюенсерка

В Інстаграмі Ані – 1,4 млн. підписників.

Свій голос та свою впливовість Аня використовує заради того, щоб пригортати увагу до найважливіших, гострих тем. Однією з таки стала війна в Україні. Топмодель підтримує нашу країну та гаряче закликає світ до рішучих дій.

Парфумерка

Багато знаменитостей тішаться тим, що випускають парфуми. Проте Аня була саме тією зіркою, що брала участь у створенні аромату від концепції до нот. Original, перший аромат Anja Rubik, вийшов у 2014 та розроблявся кілька років. Аня воліла виразити в ньому власне відчуття світу та себе в ньому. Аромат – це калібровка чорного та білого, строгий, проте сексуальний: він поєднує ноти рожевого перцю та зеленого чаю, лілії, смол. Аромат доступний у флаконі об'ємом 50 мл як Eau de Parfum. В кампейні аромату позує сама Аня. Так Коко Шанель колись позувала для промо Chanel №5.

Головна редакторка

В кар'єрі моделі є й видавницький досвід. 10 років тому, в 2012, Аня з чоловіком заснувала журнал 25 Magazine. Перший номер, присвячений еротиці та сексу, вийшов на річницю весілля пари в 2012, був представлений під час Канського кінофестивалю та продавався у паризькому Colette, який тоді ще працював, у міланському Corso Como та у Нью-Йорку.

Найсексуальніша модель

"Еротика тісно пов'язана з бажанням, сексуальністю та пристрастю, а це моя головна рушійна сила, – каже вона в інтерв"ю. – Для мене сексуальність – це щось прекрасне та природне. Сексуальність з'являється, коли приймаєш себе таким, яким ти є, і знаходиш зв'язок зі світом. Для мене сексуальні вірні своїм мріям та впевнені в собі люди. Вони мене надихають".

Фото: архів Vogue

Vogue Paris включив її до списку 30 найкращих моделей нульових, а на сайті models.com вона входить до рейтингу супермоделей.

Феміністка

"Робота моделі – одна з небагатьох, де жінкам платять більше. Тому я жартую, що модельінг – феміністська професія", – каже Аня. Вона є однією з найвпливовіших та високооплачуваний моделей світу.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.