До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

13 найцінніших і рідкісних образів знаменитостей на червоній доріжці

У моді цінність одягу можна визначити за тим, що він для вас означає. Однак є предмети, які, безсумнівно, дуже, дуже коштовні, хоча й, можливо, не придатні для щоденного носіння через їхню історичну цінність. В цьому матеріалі Vogue.ua розповідає про деякі з найрідкісніших і найцінніших образів на червоних доріжках та історії, що стоять за кожним із них.

Лоу Роуч в Gucci

Реклама

Історія моди — одна із сильних сторін Лоу Роуча. Через тиждень після офіційної відставки з посади стиліста знаменитостей архітектор іміджу відвідав червону доріжку Fashion Trust U.S. Awards 2023 у вінтажному плащі з монограмою Gucci, який носив іще один новатор моди, Андре Леон Теллі, покійний редактор Vogue. Плаща було придбано на аукціоні Christie’s, який продав численні архівні речі по смерті Теллі.

Кім Кардаш'ян в Jean Louis

Можливо, апогеєм всіх виходів на червону доріжку в архівному вбранні була поява Кім Кардаш'ян на Met Gala 2022. Вона з'явилася у сукні Жана Луї та Боба Макі, яку свого часу одягала Мерилін Монро, щоб заспівати пісню Happy Birthday президенту Кеннеді в 1962 році. Вихід Кардаш'ян знаменує собою перший випадок, коли в цю сукню вбралася інша знаменитість.

Белла Гадід в Gucci

На Каннському кінофестивалі 2022 року Белла Гадід носила безліч вінтажних образів, але саме ця сукня Gucci by Tom Ford, підібрана стилістом Лоу Роучем, спричинила найбільший резонанс. Вироби часів роботи Тома Форда в Gucci — найбажаніші об'єкти для модних колекціонерів, а щасливі власники бережуть їх як зіницю ока. Ця сукня сезону осінь-зима 1996/1997 є символом мінімалізму 1990-х і, можливо, вплинула на моду на десятиліття вперед.

Емма Стоун в Louis Vuitton

У 2022 році на Met Gala амбасадорки бренду Louis Vuitton — Чон Хо Йон, Фібі Дайневор, Хлоя Грейс Морец і Джемма Чан — були в архівних образах часів роботи креативного директора бренду Ніколя Жеск'єра. Несподівано, але Емма Стоун одягла не що інше, як свою весільну сукню. У цьому білому коктейльному платті з пір’ям Louis Vuitton вона виходила заміж за Дейва Маккері у 2020 році.

Адвоа Абоа в Gucci

Одна з найпопулярніших моделей світу Адвоа Абоа у 2021 році одягла зелену сукню з лелітками з колекції Gucci осінь-зима 2004/2005 від Тома Форда, яка за замовчуванням є предметом колекціонування, оскільки це була остання колекція Форда для бренду.

Гвінет Пелтроу в Gucci

У 1996 році Гвінет Пелтроу відвідала церемонію MTV VMA в червоному оксамитовому костюмі Gucci by Tom Ford, що стало ключовим моментом для її становлення як ікони моди. У минулому Пелтроу демонструвала обізнаність про свій імідж у зухвалі способи. Але віддала данину одному зі своїх найвідоміших модних образів, коли одягла легендарний костюм на шоу Gucci весна-літо 2022 у Лос-Анджелесі.

Зендая в Yves Saint Laurent

Зендая — досвідчена зірка у підборі вінтажних образів для урочистостей, але цей ансамбль для церемонії вручення нагород Essence Black Women in Hollywood 2021 відкрив для неї інший вимір історії моди. Ця блакитна шовкова блуза Yves Saint Laurent родом з 1982 року колись належала легендарній афроамериканській бізнеследі Юніс Джонсон.

Кім Кардаш'ян в Alexander McQueen

Подіумні речі авторства Александра Макквіна нечасто з'являються на знаменитостях, тому що вони — бажані експонати для музеїв. Однак на вечірці Vanity Fair Oscar 2020 Кім Кардаш'ян показала, що вона є щасливою власницею частини історії бренду. Ця сукня з рюшами походить із колекції дизайнера весна-літо 2003 і була розроблена, щоб мати вигляд вітрила затонулого корабля. Відомо, що існує лише ще одна така сукня: вона зберігається в музеї Met у Нью-Йорку.

Аня Тейлор-Джой в Bob Mackie

Під час промотуру фільму "Емма" у 2020 році Аня Тейлор-Джой одягла цю вишиту сукню Боба Макі з особистого архіву свого тогочасного стиліста Лоу Роуча. Дизайнер костюмів Макі ніколи не виготовляв одяг прет-а-порте — він створював його лише на замовлення для своїх улюблених зірок, від Мерилін Монро та Даяни Росс до Мадонни та Шер.

Cardi B в Thierry Mugler

Подібно до Alexander McQueen, архівні образи Тьєррі Мюглера користуються неабиякою популярністю. Для церемонії "Греммі" 2019 року Cardi B занурилася в його паризький архів разом зі своїм стилістом Колліном Картером і вибрала сукню на тему "Венери" з кутюрної колекції осінь-зима 1995/1996. Пізніше ця сукня з’явилася на виставці Інституту костюма "Кемп: записки про моду".

Розі Гантінгтон-Вайтлі у Versace

У 2018 році на церемонії вручення премії GQ "Чоловік року" Розі Гантінгтон-Вайтлі увійшла в історію моди зі шкіряною сукнею з відвертим ліфом, а саме в історію моди Versace та їхніх історичних показів 1990-х під керівництвом покійного Джанні Версаче.

Ешлі Олсен в Dior

Ешлі та Мері-Кейт Олсен відомі тим, що для більшості своїх публічних виходів обирають чорне вбрання. Однак Ешлі запам’яталася в цій помаранчевій сукні на Met Gala 2013 року. І це не просто жовтогаряча сукня, а архівне вбрання Dior 1960-х років, яке відображає модний стиль того десятиліття.

Джулія Робертс у Valentino

Носити вінтаж на червоній доріжці –— це варіант, якому сьогодні віддають перевагу більшість зірок, але були часи, коли вінтаж на урочистих заходах був винятком. Коли Джулія Робертс отримала "Оскара" за фільм "Ерін Брокович" у 2001 році, актриса одягла чорну сукню 1992 року від Валентіно Гаравані. Сам дизайнер також зазначив, що це був один із найвизначніших моментів у його кар’єрі, яким він пишається.

За матеріалом vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.