До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Під кулями: бренд GUDU створив благодійну NFT-колекцію

Українські дизайнери й далі допомагають рідній країні різними способами. Хтось зміг свої виробництва перекваліфікувати на пошиття бронежилетів, балаклав чи термобілизни для української армії, хтось передає гроші біженцям від продажу колекцій чи волонтерить. Український бренд GUDU також зробив ставку на віртуальне мистецтво й створив NFT-колекцію, що називається 21 Days of Hope.

"Ця колекція народилася досить спонтанно. З моменту початку бойових дій я опинився в заміському будинку неподалік Києва. І одним зі способів якось відвернути увагу від снарядів, що пролітають над будинком щоночі, стало малювання ескізів. Я робив це щодня і згодом зрозумів, що завдяки цим цифровим малюнкам на планшеті я бачу, як змінюється мій внутрішній стан у ці дні – від повної розгубленості та нерозуміння, що буде далі, до чіткої впевненості в нашій перемозі", – розповідає Лаша Мдінарадзе.

Реклама

У перші дні ескізи зроблені на темному тлі – силуети не дуже чіткі й треба вдивлятися в них. Проте поступово надії та впевненості в цих малюнках стає дедалі більше."Це був справжній емоційний потік – реакція на конкретні події, що відбувалися того чи іншого дня. Тут немає якоїсь продуманої структури, все вийшло дуже природно й чесно", – додає Мдінарадзе.

Ознайомитися з усією колекцією можна на платформі з продажу віртуального мистецтва OPENSEA, а всі отримані гроші надійдуть благодійній організації Save The Children Ukraine. Нагадаємо, що до цієї благодійної організації буде спрямовано кошти, отримані від продажу NFT-колекції від 6 українських дизайнерів у межах проєкту Fashion For Peace, що його ініціювали видання Vogue Singapore та Vogue Ukraine. Більше читайте за посиланням.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.