До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Fashion for Peace: Vogue Україна і Vogue Singapore об’єдналися, щоб допомогти Україні

Fashion for Peace — ініціатива Vogue UA та Vogue Singapore, створена у співпраці з українськими дизайнерами та креативниками в період вторгнення Росії в Україну.

У такий час мода й мистецтво можуть здаватися майже легковажними, але їх можна використовувати як агентів змін. За співпраці Анни Октябрь, Антона Бєлінського, брендів Gunia Project, Ienki Ienki та Gudu, Vogue UA та Vogue Singapore об’єдналися, щоб зібрати кошти для допомоги країні та її громадянам.

Реклама

У межах цієї колаборації представлено роботи, ескізи та світлини, які продаватимуться на платформі OpenSea на базі Ethereum. Кожен NFT буде доступний у 50 різновидах за ціною 0,5 ETH. Продаж стартує 15 березня о 14:00 за Київським часом. Усі вторговані кошти буде передано в доброчинну організацію Save The Children Ukraine. В той час як традиційні банківські установи й інфраструктура зазнають атак, криптовалюта стає надзвичайно корисним та ефективним засобом збору коштів. Завдяки потужності смартконтрактів, прикріплених до NFT, цей спосіб збору коштів також гарантує, що роялті від кожного вторинного продажу надходить безпосередньо на благодійність.

У цьому матеріалі п’ять креативників говорять про те, що читачі Vogue можуть зробити, щоб бути корисними під час війни, а також про те, чого вони сподіваються досягти від цієї співпраці.

Анна Октябрь

Перше, що спадає на думку, коли чуєш ім’я дизайнерки Анни Октябрь – це романтичні жіночні сукні її однойменного бренду. З моменту заснування у 2010 році, Anna October став синонімом підтримки жінок — від роботи з українськими майстрами до співпраці з колегами. "Мене як дизайнерку надихає багатогранність українських жінок. Вони можуть водночас вести бізнес, бути серцями й берегинями дому, а також будувати майбутнє країни", — ділиться Анна.

Анна Октябрь

І її дизайн, і твори мистецтва демонструють цю філософію. У той час як ‘Poppy’ — пронизлива фотографія пастельних квітів — є метафорою сили та вразливості жінок, ‘Anna’ — не менш дивовижний портрет самої Октябрь, що його зняла українська співачка Луна. "Твори мистецтва, які я вибрала для цього проєкту, показують, як філософія Anna October пов’язана з українською культурою та спадщиною. В українській культурі мак є символом краси та молодості, що поєднується з ДНК мого бренду та власним уявленням про жіночу красу — ніжну й тендітну, але водночас міцну", — говорить Анна.

Anna by Anna October

Війна вплинула на дизайнерку в особистому масштабі. Після показу на Тижні моди в Парижі вона стала біженкою. Що, на її думку, світ може зробити, щоб допомогти українцям: "Залишайтеся солідарними з українським народом і далі поширюйте інформацію про те, що відбувається в нашій країні. Пам’ятайте, що тиша вбиває. По змозі пожертвуйте у фонди, які допомагають Україні та підтримують тих, кому доводиться покидати свої домівки й починати нове життя".

Poppy by Anna October

Придбати роботи ‘Anna’ та ‘Poppy’ можна за цим посиланням, усі вторговані кошти підуть на допомогу Save The Children Ukraine.

IENKI IENKI

Ті, хто знайомий з творчістю Діми Євенка, знають, що його бренд верхнього одягу Ienki Ienki, швидко знайшов свій шлях до гардеробів знаменитостей. Однак лейбл відомий і своїми технологічними ноу-хау. Одним з останніх досягнень бренду стала співпраця з Національним антарктичним науковим центром України. Разом вони створили для співробітників науково-дослідної бази імені Вернадського новий сучасний верхній одяг — Antarctic Expedition Parka.

Дмитро Євенко

"Парка створена для того, щоб члени команди науково-дослідної бази імені Вернадського могли виконувати роботу та проводити наукові дослідження в Антарктиді, залишаючись захищеними від суворих умов континенту. Фотосесія з участю реальних членів екіпажу відбулася на криголамі „Ноосфера" незадовго до того, як він вирушив у рейс, який вперше приведе полярників в Антарктиду під українським прапором", — пояснює Євенко.

Antarctic Expedition, IENKI IENKI

Євенко зазначає значущість як фото членів експедиції, так і його NFT. Обидва вони символізують момент змін, зокрема змін у ставленні до могутності сучасних технологій. Він додає: "Участь у цьому аукціоні – це можливість для нас не лише привернути увагу до ситуації, а й сприяти опору України російській агресії".

Придбати роботу ‘Antarctic Expedition’ можна за цим посиланням, усі вторговані кошти підуть на допомогу Save The Children Ukraine.

Антон Бєлінський

Дизайнер Антон Бєлінський зумів успішно пройти межу між практичністю й авангардом з моменту дебюту його однойменного бренду.

Антон Бєлінський

Бєлінський — митець, який народився в Україні. Це спонукало його передати свою історію через надбання країни. Його дизайни — це поєднання спортивного одягу, сучасного вуличного стилю, а також українських культурних традицій. "Останні кілька тижнів викликали в мене відчуття коктейлю Молотова. Це коли вас переповнюють абсолютно різноманітні емоції. Здається, що ви от-от вибухнете, але потім приходить відчуття спокою. Ви дякуєте Богові, що день почався й закінчився", — ділиться він.

"Людина світу", Anton Belinskiy

На цій роботі зображений один із дизайнів Бєлінського, що його змоделював на цифровому персонажі художник з його команди. У часи війни він закликає читачів Vogue згадати своїх близьких. "Моліться за мир на землі й просіть прощення в людей, які сьогодні з вами. І нехай кожен день буде в гармонії з вашим серцем, щоб воно було наповнене любов’ю та співчуттям. Підтримуйте Україну та поширюйте інформацію".

Придбати роботу ‘Man of the World’ можна за цим посиланням, усі вторговані кошти підуть на допомогу Save The Children Ukraine.

GUNIA PROJECT

Пропрацювавши понад десять років в індустрії моди, українська дизайнерка Наталія Каменська й артдиректорка Марія Гаврилюк створили Gunia Project. Бренд пишається тим, що популяризує культурну спадщину України, поєднуючи сучасний дизайн та автентичні техніки ручної роботи від майстрів з усієї країни. Асортимент бренду вражає — від товарів для дому до прикрас, текстилю та одягу.

Наталія Каменська і Марія Гаврилюк

Нині дівчата тимчасово зупинили роботу бренду, щоб возз’єднатися зі своїми родинами, але вони вірять, що сила мистецтва допомагає говорити й боротися за правду. "Українська культура справді багата й різноманітна. Ми сподіваємося, що зможемо й далі захищати право на нашу неймовірну історію й коріння. Мистецтво й дизайн — найпотужніший засіб відродження і їхнього впливу не можна применшувати. Ми впевнені, що коли це все скінчиться, вони стануть ще одним чудовим способом відновити нашу прекрасну країну якомога швидше", — розповідають Каменська й Гаврилюк.

"Дитя Ісус із коктейлем Молотова", GUNIA PROJECT

Їхні роботи зображують поточну ситуацію в Україні в досить незвичайний спосіб. "Варто зазначити, що хоч як складно нам усім зараз, українці справді згуртовані. Нам навіть вдалося зберегти почуття гумору".

"Святий Георгій, що перемагає російський військовий корабель", GUNIA PROJECT

Всі роботи Gunia Project присвячені внутрішнім історіям хоробрості — коктейлям Молотова, які мирні жителі використовують проти окупантів, російському кораблю, що став символом опору, і дівчині зі зброєю в руках, яка протистоїть цьому злу.

"Свята Варвара зі списом", GUNIA PROJECT

Придбати роботи "Дитя Ісус із коктейлем Молотова", "Свята Варвара зі списом" і "Святий Георгій, що перемагає російський військовий корабель" можна за цим посиланням, усі вторговані кошти підуть на допомогу Save The Children Ukraine.

GUDU

Муза українського бренду GUDU — ексцентрична й чарівна бунтівниця, яка не боїться вирізнитися з натовпу. Дизайнер марки Лаша Мдінарадзе під час створення колекцій намагається підкреслити індивідуальність і характер кожної жінки, розширюючи її впевненість у собі. Про спільний проєкт Vogue Singapore і Vogue Ukraine він розповідає: "Для мене це перший досвід створення об’єкта NFT, але важливо сказати, що під час роботи над ним, сидячи під обстрілами, я однаково орієнтувався на власні внутрішні відчуття, а не на якісь тренди віртуального мистецтва".

Лаша Мдінарадзе

Його роботи — це рефлексія на тему російсько-української війни. "Шах і мат" — це протистояння між чорними силами зла й білими силами добра. Спалахи жовтого, одного з кольорів українського прапора, символізують мир і доброту, які обов’язково переможуть. Відсутність кистей на скетчі — символ якоїсь безпорадності й нерозуміння, характерного для всіх українців у перші години війни, але положення всього тіла показує — ми готові до бою за себе і свою землю.

"Шах і мат", GUDU

Робота "На боці добра" — це квінтесенція бренду GUDU. Фірмовий сильний силует з акцентом на плечі й тонку талію, робота з принтами й колірними поєднаннями, а також безмежна любов до України — країни, яка дала життя цьому проєкту і за яку ми готові віддати власне життя.

"На боці добра", GUDU

Придбати роботи "Шах і мат" та "На боці добра" можна за цим посиланням, усі вторговані кошти підуть на допомогу Save The Children Ukraine.

DressX

DressX – fashion-ритейлер, який нині вважається одним з лідерів у світі цифрового одягу та NFT. Лише за останній рік засновниці цього стартапу Дар’я Шаповалова та Наталія Моденова брали участь у запуску 12 успішних дропів NFT, серед яких – колаборація з дизайнером Пітером Дундасом, який створив диджитальні версії ключових образів з цьогорічного Big Game.

Дар’я Шаповалова та Наталія Моденова

Коли почалася війна в Україні, це була та сама громада, до якої звернувся дует за підтримкою. "Ми негайно розпочали благодійну ініціативу, щоб заохотити нашу спільноту жертвувати гроші, купуючи цифровий одяг. Усі вторговані кошти було передано різним фондам і 3D-дизайнерам на підтримку цієї справи", — розповідають Шаповалова та Моденова.

Остання частина цієї ініціативи — цифрова колекція DressX з українським лейблом TTSWTRS. "Ми запустили нашу цифрову колекцію TTSWTRS деякий час тому на DressX. Ця колекція стала для нас успішним запуском, оскільки обидва бренди мають сильні спільноти послідовників". Найновіша розробка цієї співпраці — сукня з тюлю у поєднанні темно-синього й золотого кольорів, натхнена українським прапором. Додатковий бонус? Власники "Intergalactic Freedom Dress" отримають ексклюзивний доступ до іншого одягу в застосунку DressX.

Intergalactic Freedom Dress, DressX x TTSWTRS

Придбати роботу Intergalactic Freedom Dress можна за цим посиланням, усі вторговані кошти підуть на допомогу Save The Children Ukraine.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.