До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

OBERIG презентують витвір високого ювелірного мистецтва "Україна"

Ювелірний Дім OBERIG вже понад 14 років працює над розвитком українського високого ювелірного мистецтва, створюючи унікальні прикраси та транслюючи через них історію та глибокі сенси, натхнені багатовіковою українською культурою. У межах всеукраїнського проєкту "Залишаючи темряву" цьогоріч OBERIG презентують особливу прикрасу, над якою працювали два роки повномасштабного вторгнення, — "Україна".

Реклама

Новий виріб "Україна" — це кольє з білого золота, титану та діамантів. Його центральний елемент — зображення Марії Оранти, що піднявши руки в жесті благання, молиться за Україну. Ще з XIст, із самого заснування Софійського собору, коли війни відбувалися постійно, образ Марії Оранти заспокоював та захищав кожного, хто приходив до Софії Київської. "Оранта не тільки Божа Матір, вона — Матір Світу, який нас з вами оточує. Оранта — мати для всіх і кожного, вона охороняє, бореться, підтримує, перемагає, і є втіленням вічності та любові", — пояснює культурологиня й докторка філософських наук Наталія Кривда.

Образ Богоматері Оранти відтворено в натуральному камені з максимальною точністю кожної лінії. Від неї, пустивши своє коріння, символічно зображене у формі серця — розквітає дерево життя, черпаючи її силу та благословення. Тягнучись вгору до світла, проростає восьмипелюсткова квітка з діамантовою пірамідою у центрі, що символізує стійкість та концентрацію енергії — з обох боків її обрамлює колос — символ родючості. Верхівкою Дерева Життя є розквітлий паросток — уособлення невидимого зв’язку між поколіннями. По обидві сторони прикрасу обрамляють два птахи, що летять назустріч один одному, символи свободи та гідності. Основою виробу стала ювелірна плетінка з українського титану, схожа на ту, що використовується на шиферних плитах Софійського собору.

Символи прикраси "Україна" поєднуються один з одним та переплітаються, утворюючи союз найсильніших знаків, які є духовним щитом України та кожного, хто доторкнеться до вічного джерела Життя. "Ця прикраса — відображення того, що зараз переживає наша країна. З величного символу Марії Оранти проростає наше переможне дерево життя, і тримається воно на плетенці, що є символом громадянського суспільства, нас із вами. Це ювелірна інтерпретація — наше особисте бачення історичного моменту на території нашої держави, життя наших предків, елементів мистецтва, долі людей, знаків та символів, що ми в OBERIG закладаємо в сучасний дизайн і говоримо мовою мистецтва зі світом", — коментує засновниця бренду OBERIG Тетяна Кондратюк.

Обличчям рекламної кампанії стала Катерина Садурська — чемпіонка світу з фрідайвінгу, яка поставила унікальний світовий рекорд — занурення на глибину 78 метрів у найскладнішій дисципліні фрідайвінгуConstantWeightWithoutFins (CNF). Пірнаючи на таку визначну глибину, а потім піднімаючись вгору, до світла, роблячи перший переможний вдих, Катерина метафорично передає глибокі сенси, які є уособленням прикраси від OBERIG.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.