До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Клер Вейт Келлер створить колекцію для Uniqlo

Дизайнерка Клер Вейт Келлер, про яку майже не було чутно після її розставання з Givenchy три роки тому, потайки працювала над колекцією для Uniqlo. Про це повідомили джерела WWD.

Клер Вейт Келлер
Клер Вейт Келлер

Реклама

Відомо, що перші колекції Вейт Келлер для японської компанії з'являться у магазинах вже цієї осені. Британська дизайнерка приєдналася до знаменитих модельєрів, які співпрацювали з Uniqlo, серед яких Джил Сандер, Джонатан Андерсон, Крістоф Лемер, Томас Майєр та Юн Такахаші. Ці дизайнери допомогли бренду вийти за межі його основного фокуса на повсякденному одязі до вишуканих силуетів, суконь та ефектного верхнього одягу.

Вейт Келлер принесе багатий власний досвід зі своєї різноманітної модної кар’єри. Вона була першою жінкою, яка очолила Givenchy з моменту його заснування в 1952 році, і катапультувала міжнародну популярність бренду — і свою власну — одягнувши Меган Маркл на її королівське весілля 2018 року.

Серед ключових досягнень Вейт Келлер в цьому легендарному домі було повернення моди на подіум — і популяризація Givenchy на червоних доріжках, одягаючи таких зірок, як Кейт Бланшетт, Ніколь Кідман, Джуліанна Мур, Бейонсе та Леді Гага. Протягом насиченого подіями трирічного перебування в компанії вона використовувала вишуканий, аристократичний бренд, час від часу додаючи жорсткості або провокацій.

Вейт Келлер отримала відзнаку британського дизайнера року за жіночий одяг на 2018 Fashion Awards у Лондоні та потрапила до списку Time 100 у 2019 році. Дизайнерка приєдналась до Givenchy у 2017 році після шестирічної роботи в Chloé. Доти вона шість років займалася дизайном Pringle of Scotland.

Спокійна й тиха жінка, Вейт Келлер продемонструвала впевненість і твердість у Chloé, омолодивши бізнес готового одягу та аксесуарів і отримавши переважно позитивні відгуки про свої колекції. Вейт Келлер, яка має величезний досвід роботи у сфері трикотажу та чоловічого одягу, працювала старшою жіночою дизайнеркою в Gucci в епоху Тома Форда, а також у Ralph Lauren і Calvin Klein на початку своєї кар’єри.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.