До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як футбольний клуб "Шахтар" допомагає Україні

Український футбольний клуб "Шахтар" разом з авіакомпанією SkyUp Airlines ініціювали серію благодійних матчів під патронатом МЗС України, щоб допомогти нашій країні у війні з росією. За цей час футбольний клуб залучив 25,6 мільйона гривень для допомоги Україні. Кошти зібрано завдяки матчам, акціям з партнерами, діяльності Shelter Centre та Shakhtar Social. Крім того, гравці "Шахтаря" за допомогою футбольної форми на кожному матчі нагадували всьому світу про злочини, які російська армія чинить в українських містах. Футболісти надягали спеціальні футболки з патріотичною символікою. Vogue.ua згадує найяскравіші виходи гравців футбольної команди "Шахтар" за останні кілька місяців, про які варто знати всьому світові.

Для першого благодійного матчу на підтримку України в межах турніру Shakhtar Global Tour for Peace гравці надягли померанчеві футболки, на яких замість прізвищ гравців з’явилися назви українських міст-героїв, що постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення росії: Маріуполь, Ірпінь, Буча, Волноваха, Гостомель, Харків, Миколаїв, Чернігів, Херсон та Охтирка. Також на формі були зображення українського прапора зі словами STOP WAR і напис #StandWithUkraine. Для другого матчу футболісти Шахтаря вибрали такі ж самі футболки, але виконані у білому кольорі. На гру проти "Фенербахче" гравці вийшли на поле в футболках із зображенням чотирирічної Аліси, доньки захисниці Маріуполя. "Сьогоднішня благодійна гра – можливість показати через історію Аліси весь жах війни. Страждання, біль, сльози, страх українських дітей замість радості, сміху й веселощів. Спільними зусиллями ми повинні повернути мир в Україну", — розповіли у клубі.

Реклама

На благодійному матчі з "Антальяспором" гравці донецького клубу вшанували пам'ять 215 українських дітей, яких було вбито внаслідок повномасштабного вторгнення рф. На футболках було зображення руки Валерії Глодан із бейджиком з пологового будинку, який інформував про народження її доньки Кіри в січні цього року. Нагадаємо, що Валерія, тримісячна Кіра та її бабуся були вбиті російською ракетою у своїй квартирі в Одесі перед Великоднем. Футболісти не забули нагадати світові про жахливі події на заводі "Азовсталь" та у всьому Маріуполі. Гравці "Шахтаря" на благодійний матч з "Хайдуком" надягли спеціальні футболки з написами "SAVE MARIUPOL" та "WEAZOVSTAL". Металургійний комбінат "Азовсталь" зазнає постійних бомбардувань від російських військ, тоді як у його підвалах тисячі людей. Діти на "Азовсталі" вже понад два місяці не бачили сонця. У них закінчується їжа, мало води, їх намагаються вбити. "Азовсталь" – це символ опору та боротьби за життя!", – наголосили у пресслужбі клубу.

Серія ігор Shakhtar Global Tour for Peace принесла загалом дохід у 13,2 мільйона гривень. Спільні благодійні аукціони з компаніями Sorare та Binance у сумі зібрали понад 7,2 мільйона гривень. Ще 4 мільйони гривень вдалося акумулювати Shelter Centre "Шахтаря" на "Арені Львів", також 1,2 мільйона гривень залучив фонд Shakhtar Social. На виручені кошти купується все необхідне для захисників України, українських громадян та дітей, які постраждали від війни. Зауважимо, що близько 2,1 мільярда гривень уже передали бізнеси SCM, Фонд Ріната Ахметова і футбольний клуб "Шахтар" на допомогу Україні й українцям від 24 лютого. А разом зі сплаченими наперед податками сума підтримки перевищила 3 мільярди гривень.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.