Рецепт пряного пасхального печива від Єлизавети II
Минулими вихідними західний світ відсвяткував Великдень, а британська королевська родина як завжди готувала пряне пасхальне печиво. Запрошуємо ознайомитися з рецептом від королівських кондитерів.
Photo: @theroyalfamily
Для тіста:
350 г борошна;
5 г соди для випічки;
10 г меленого імбиру;
5 г кориці;
125 г несолоного масла;
175 г світлого м’якого коричневого цукру;
1 яйце;
60 г цукрового "золотого" сиропу.
Для глазурі:
2 яєчні білки;
600 г цукрової пудри;
харчовий барвник на ваш вибір.
Тісто:
Розігрійте духовку до 170 ℃.
У мисці змішайте борошно, соду й спеції. Далі додайте нарізане кубиками масло й перемішайте масу до консистенції, схожої на крихти. Додайте цукор. Потім яйце й сироп і перемішайте, поки не вийде тісто.
Тісто розкатати до товщини 5 мм. Використовуйте спеціальні формочки для печива або картонні шаблони, щоб надати печиву бажаної форми.
Викладіть печиво на антипригарний килимок або пергаментний папір і випікайте на середній полиці вашої духовки 12—15 хвилин.
Випікайте печиво, поки воно не зберігатиме свою форму й не стане золотистого кольору.
Перед тим, як прикрашати глазур’ю, готове печиво треба повністю остудити.
Глазур:
Додати 1 яєчний білок до 600 г цукрової пудри й збити до однорідної маси. Глазур має бути плавної текстури, не розшаровуватися й тримати форму.
Щоб глазурі вистачило на все печиво, додайте ще один яєчний білок, аби розбавити суміш.
Прикрасьте печиво та насолоджуйтеся!