До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Автентичний простий рецепт: гуцульський салат "Шухи"

"Такий простий і такий смачнющий – це про нього", – каже food-колумністка, журналістка Олена Сагун. І ділиться рецептом страви, яку на Гуцульщині подають на Святвечір.

"Про цей рецепт я дізналася завдяки Ользі Дячук. Нещодавно вона розповіла про салат, який готують її гуцульські бабусі на Святвечір. "Довершений моноформат", – так охарактеризувала салат Оля. Звісно, після такого опису я не заспокоїлася, поки не розпитала про всі деталі та інгредієнти (а їх мінімум, і все так просто!). Святвечора чекати не стала, а відразу взялася до діла, готую салат другий тиждень поспіль і не можу наїстися. Тепер ділюся рецептом. Обов’язково спробуйте!"

ІНГРЕДІЄНТИ (НА 3–4 ПОРЦІЇ):

– 450–500 г буряків
– 50 г сушених білих грибів
– 1 середній зубок часнику
– сіль і перець до смаку
– соняшникова запашна нерафінована олія (обов’язково)
– 1–2 ч. л. оцту (на бажання)

Реклама

Гуцульський салат "Шухи" подають на Святвечір
Гуцульський салат "Шухи" подають на Святвечір

ПРИГОТУВАННЯ

Буряки помити та зварити до готовності.

Сухі гриби залити окропом і дати постояти хвилин 20–30. Потім ретельно промити під проточною водою. Після цього покласти в каструлю, залити водою й варити до готовності.

Коли і буряк, і гриби будуть готові, нарізати всі інгредієнти соломкою, додати часник (пропущений через прес чи натертий на дрібній терці), додати солі, перцю, олії, оцту, перемішати й смакувати.

Якщо вас цікавить, чи можна використовувати мариновані гриби, то відповім – так. Оля також не заперечує, каже, що можна брати будь-які гриби, хоч печериці. Я пробувала з опеньками, вийшло смачно. Маринованих грибів треба брати десь 120–150 г на зазначену кількість буряків. І оцту тоді можна не додавати, бо гриби вже мають характерний присмак.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.