До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Світ має знати: як Україна захищає свої пам’ятники

Вже другий місяць Україна захищає власну свободу та незалежність від російських загарбників, які з однаковою байдужістю руйнують як військові об’єкти, так і цивільні, включно з будинками мирних мешканців та пам’ятками архітектури. Багато останніх вже розбомблені, наприклад у Харкові, тому в інших містах роблять усе, щоб їх зберегти майбутнім поколінням. Одесити ще першого тижня військових дій обклали мішками з піском пам’ятник Дюку Рішельє в самому центрі міста. Їм знадобилося 1200 мішків, щоб захистити майже 200-річний монумент. Цим же шляхом пішла влада Харкова, щоб зберегти пам’ятник Тарасові Шевченку. Тут масштаби ще більші – близько 15 тисяч мішків потрібно, щоб 16-метровий монумент було закрито повністю.

"Ми обстоюємо право на своє майбутнє та зберігаємо свою історію й культуру. Київські пам’ятки укріплюють та захищають", – написав у соцмережах Віталій Кличко, мер Києва. По всьому місту нині активно захищають різні культурні об’єкти – від монументальних пам’ятників княгині Ользі й Володимиру Великому до менших, наприклад пам’ятника Данте Аліг’єрі на вулиці Трьохсвятительській. Львів, який можна назвати українським музеєм просто неба, також давно опікується збереженням нашої культурної спадщини.

Реклама

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.