До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Місце, де відновлюють сили: термальний курорт "Деренівська купіль" на Закарпатті

Курорт "Деренівська купіль" міг би з легкістю стати майданчиком для фільмування "Бріджертонів" або "Маленьких жінок", – говорить Анна Золотарьова. Вона відвідала цей комплекс на Закарпатті зі спа та термальними джерелами.

Є щось романтичне у тому, як обвиті зеленню ковані ворота, на мить відчиняються перед відвідувачами, щоб пропустити у досконалий світ з вистриженими лабіринтами самшиту, високими фонтанами, просторими галявинами, кущами барвистих гортензій та пагорбами молодого виноградника. Мощена каменем стежка веде до мармурових сходинок готелю, схожого на французьке шато, розпашілий фасад якого охолоджують високі платани та розлогі ґінко.

Реклама

Ця мальовнича місцина знаходиться на півдорозі між Ужгородом і Мукачево, у селі Верхня Солотвина на березі річки Деренівка, і ще з XVI століття відома своїми термальними кремнієвими водами. Тут оселялись аристократи та митці – європейська монарша династія Габсбургів, трансильванські князі Ракоці, угорській піаніст Ференц Ліст, а в наші часи на курорті було підписано договір про безвіз між Україною та Європейським Союзом.

Деренівська купіль" – це три готелі: п’ятизірковий "Ерделі", який нещодавно відчинив свої двері, чотиризірковий "Ірис" та апартаменти; два оздоровчих спа-комплекси та окрема будівля зі спа-центром "Срібні терми"; чотири ресторани – "Саламандра", "Ерделі", "Ірис" та етнокомплекс "Деренівка". А ще розважальний комплекс з караоке, більярдом, боулінгом та великий спортивний простір з тренажерами, двома відкритими тенісними кортами, баскетбольним та волейбольним майданчиками, двома полями для бадмінтону, мінігольфу та столами для тенісу.

Візитівка курорту – картинна галерея, де можна побачити роботи корифеїв закарпатської школи живопису, зокрема Володимира Микити, та колекція з 26 скульптур, розташована просто неба – на 14,5 гектарів дендропарку. Серед них роботи Олександра Сухоліта, Петра Антипа, Миколи Білика, Олега Боньковського, Адріана Балоги, Олександра Дяченко та інших.

Сьогодні у Деренівку їдуть, щоб перезавантажитись та хоча б на мить повернути втрачену безтурботність життя. У сонячний день цього легко досягти на відкритій терасі спа-центра з великим інфініті-басейном, гідромасажною зоною та видом на гори, вкриті густим лісом. Прохолодні коктейлі тут приносять до шезлонга, а ідеальну тінь від парасолі регулюють за першою вимогою. Сюди майже не докочуються звуки з нижніх поверхів, де розташовані неглибокі басейни просто неба з фонтанами, які полюбились родинам з дітьми.

На випадок, коли сонце ховається за хмарами, у спа є ще одна приємна опція – напіввідкрита термальна купіль з кремнієвою водою 33-36 С. Її чудодійний склад заспокоює нервову систему та допомагає налагодити сон. Щоб отримати більше вражень від контрастів температур, поруч розташовані римська парна, закарпатська лазня, фінська сауна, крижаний фонтан та тропічний душ. Завершити водні процедури можна чаюванням у лаунж-зоні з панорамними видами на дендропарк з екзотичними рослинами.

Щоб посилити оздоровчий ефект – у термальну воду треба не тільки занурюватись, а і пити її у бюветі. На вибір є лікувально-столова "Закарпатська 1" добута з артезіанської свердловини глибиною 352 метрів, і лікувально-термальна "Закарпатська 2" – з глибини 640 метрів. Вони відрізняються за концентрацією мінералів, проте поєднують кремнієву кислоту з кальцієм та магнієм і мають позитивний вплив на стан кісткового обміну, синтезу колагену і лікують ряд захворювань ШКТ. З завданням приймати її правильно допоможуть справитися терапевти оздоровчого центру "Ірис" – для кожного відвідувача тут складуть індивідуальний графік на безоплатній консультації. За бажанням можна зробити повний чек-ап організму та отримати результати вже наступного дня. Лікарі нададуть усі необхідні консультації та допоможуть підібрати лікування. А ще випробувати Інноваційний діагностичний апарат Cardioscan, який швидко просканує організм та надасть поради щодо тренувань, харчування та зменшення рівня стресу. Всі рекомендації залишаться доступними у додатку Vicoach на смартфоні й після повернення додому.

В "Ірисі" знаються на мануальних масажах, які здатні вдихнути у втомлене тіло нове життя, а також пропонують найрізноманітніші апаратні процедури. Icoone-масаж забезпечить моделювання фігури з ефектом ліпосакції та зменшить прояви целюліту. Всі косметологічні процедури проводяться на продуктах світових брендів, перевірених часом – Elemis, Dermalogica, Thalgo, Yotsuba, Image та Gerads. Для омолодження обличчя можна обрати мікроструми CACI, які впливають на глибокі шари шкіри і активно стимулюють мʼязи, що забезпечує ліфтинг-ефект. Світлова LED-терапія, що використовується під час процедури, підвищує еластичність шкіри та зменшує видимість зморшок на 33,2% після першого ж курсу. Бонусом буде м'яка ексфоліація без подразнень і бажання повернутись сюди знов і знов.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.