До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Заради майбутнього: як пройшов концерт молодих музикантів у Хмельницькому

Попри вибухи, що лунали напередодні події, у Хмельницькому пройшов третій концерт Всеукраїнського проєкту "Заради майбутнього" від благодійного фонду Марії Дідковської "Відкрита музика міста".

Реклама

1 березня студенти-музиканти Анастасія Яковчук (віолончель), Андрій Коляда (скрипка), Василь Бабухівський (кларнет) та Дар’я Кривушина (фортепіано) зіграли соло на сцені Хмельницької обласної філармонії з камерним оркестром. Лунали твори відомих композиторів-класиків — Дмитра Бортнянського, Йозефа Гайдна, Вольфганга Амадея Моцарта та Йоганна Мольтера.

"Так багато емоцій за ці дні, що не віриться. Перша репетиція з оркестром, мій особистий дебют як соліста, хвилювання, нові знайомства з колегами, нове місто. Прямий етер на телебаченні, і врешті — концерт. Ми точно будемо згадувати ці дні ще дуже довго. Надзвичайно вдячні за таку можливість", — поділився враженнями соліст Василь Бабухівський.

Мета культурної ініціативи "Заради майбутнього" — створити платформу для реалізації молодих талантів української академічної музики. У воєнний час майже 50% студентів творчих вишів навчаються онлайн та перебувають поза межами України. Більша частина з них уже паралельно вступила до університетів Європи. Попри всі складнощі життя в умовах війни, команді вдалося успішно провести концерти в Одесі та Вінниці. На черзі — Ужгород.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.