До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Співак Володимир Дантес випустив пісню на слова Василя Стуса

Володимир Дантес випустив зухвалий та драйвовий кліп на новую пісню "Я залишусь молодим". За словами артиста, у ній він рефлексує про невідворотність майбутнього. У тексті пісні використані рядки з поезії Василя Стуса "Менi здається, що живу не я", написаного в кінці 1960-х років, у перші дні ув'язнення поета. Зокрема, Дантес використовує такі рядки: "Ти ждеш іще народження для себе, а смерть ввійшла у тебе вже давно".

Реклама

Володимир Дантес зізнається, що ідея пісні народилася з усвідомлення кінечності власного життя — та бажання житит ту і зараз. "Мені 35 років, і я раптом зрозумів, що не буду жити вічно", — каже музикант. — У якийсь момент я відчув, що абсолютно перестав бути ефективним чи хоча б радіти життю. Вирішив, що це терміново треба міняти. Зараз є запал по-новому проживати життя — корисно, якісно, бо саме зараз варто об'єднуватись навколо себе і один одного".

Пісня нестандартна за формою: написана у стилі 70-х, з яким поєднано треп-біт. Джерелом натхненням для неї стала творчість поета Василя Стуса: як він все життя був активним громадським діячем з непохитною позицією і навіть у в’язниці через листи займався вихованням сина, зазначає музикант.

Таню Муіньо та Володимир Дантес

Кліп до треку зняла відома українська режисерка, лауреатка MTV Video Music Awards Таню Муіньо. Головна ідея драйвового відео, що нагадує рок-кліпи 70-х, полягає у роздвоєнні особистості артиста, в якому уживаються дві людини. Одна з них боїться оступитись і робить все "правильно", канонічно, а інша дозволяє собі крайнощі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.