До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

15 музичних відеокліпів, що були зняті в Україні

Україна — магніт для іноземних митців та творців. Від художників до музикантів: неймовірні краєвиди, в яких віртуозно переплітаються минуле й сучасне, надихають і закохують у себе. Крім того, українські творчі команди вже стали відомими на весь світ, як, наприклад, режисерка Таню Муіньо. Vogue.ua зібрав 15 всесвітньо відомих музичних відеокліпів, які зняли в Україні.

Ed Sheeran ft. Lil Baby — 2step

Зовсім нещодавно британський музикант Ед Ширан випустив кліп на спільний з американським гіп-гоп-виконавцем Lil Baby трек під назвою 2step. Музичне відео зняли восени 2021 року в Києві. Знімання тривало на території корпусів механіко-математичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, що розташований у Голосіївському районі столиці. На початку відео розміщене звернення Ширана, в якому зазначено, що авторські прибутки від переглядів кліпу на YouTube передадуть організації DEC для допомоги Україні.

Реклама

Mark Ronson ft. Miley Cyrus — Nothing Breaks Like a Heart

У 2018 році американська співачка Майлі Сайрус та британський диджей Марк Ронсон презентували відео на пісню Nothing Breaks Like a Heart, яке знімали в Києві. Місцем для знімання кліпу вибрали Дарницький міст. Хоча написи на дорожніх знаках під час монтажу все ж замінили на американські, деякі оголошення так і залишилися українськомовними.

Stromae — Santé

Восени минулого року бельгієць Поль Ван Авер, всесвітньо відомий як Stromae, випустив відеокліп на свою першу за три роки пісню. Знімання ролика тривало під патронажем Shelter Film, а режисерську роботу взяли на себе Ярослав Моравець й особисто Stromae. У кліпі з’являються київські мости та вулиці, а також Національна бібліотека України імені Вернадського й Будинок кіно.

Coldplay — Trouble In Town

Над продакшеном кліпу на пісню Trouble in Town, що побачив світ у 2019 році, британського рок-гурту Coldplay працювала українська компанія Radioaktive Film. У ролику, що був натхнений повістю "Колгосп тварин" Джорджа Орвелла, окрім іншого, можна побачити Premier Hotel Lybid, торговий центр "Україна", житловий комплекс Chicago Central House і столичну станцію метро "Олімпійська".

Avicii ft. Rita Ora — Lonely Together

Головними героями відео, що було зняте в Києві, стали ексбарабанщик Alloise й Dvoe Артем Угодніков та його дружина Аліна. У відеороботі, яку на цей момент уже переглянули близько 175 мільйонів разів, можна побачити київський бар Route 66 та Рибальський міст, де почасти відбувалося знімання.

Years & Years — Shine

Британський гурт Years & Years для свого відео на трек Shine вибрав Пущу-Водицю, яка розташована поблизу Києва. Досягти потрібного містицизму вдалося завдяки мальовничим краєвидам історичної місцевості столиці України.

Pink Floyd — Marooned

Певний відеоряд для кліпу знімали в покинутій Прип’яті. За повідомленням журналу Rolling Stone, знімання закінчилося в середині квітня, що максимально занурило всю команду в трагічну атмосферу минулих часів.

Hurts — Wings

Відеокліп на пісню Wings британський гурт Hurts презентував у 2015 році. Відео знімали під час візиту музикантів до української столиці для проведення концерту. У ролику можна помітити інтер’єри кількох київських готелів та оглядовий майданчик бізнес-центру "Парус".

Twenty-one pilots — Nico And The Niners

У творчому багажі американського гурту twenty one piltos не один кліп, знятий в Україні. Серед них — і відеоробота на трек Nico and the niners. Знімання тривало в будівлі факультету комп’ютерних наук та кібернетики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Над роликом для музикантів працювала українська компанія Radioaktive Film.

NETTA — Bassa Sababa

Ізраїльська співачка NETTA, переможиця конкурсу "Євробачення-2018", у 2019 році випустила кліп на композицію Bassa Sababa. Знімання тривало на 13 різних локаціях Києва, зокрема в Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського та на вже відомому Дарницькому мосту.

DJ Shadow ft. Run The Jewels — Nobody Speak

Влітку минулого року журнал Rolling Stone опублікував рейтинг 100 найкращих відеокліпів усіх часів. На 20-му місці опинилася відеоробота на трек Nobody Speak американського диджея DJ Shadow і гіп-гоп-дуету Run the Jewels. Ролик, створений за участі Radioaktive Film, зняли в Українському домі в центрі столиці України.

Nothing But Thieves — Sorry

Британський гурт Nothing But Thieves також неодноразово вибирав місцем знімання своїх музичних кліпів саме Київ. Відеороботу на пісню Sorry музиканти фільмували на лівому березі столиці — у Деснянському районі та на Троєщині.

Bring Me The Horizon — MANTRA

У 2018 році британський гурт Bring Me The Horizon презентував кліп на пісню MANTRA, який зняли в київському Жовтневому палаці. Згодом ця композиція стала частиною їхнього альбому Amo.

Rudimental — Never Let You Go

Британський колектив Rudimental, який створює електронну музику, знімав кліп на свій трек Never Let You Go відразу в чотирьох країнах: Україні, США, Великій Британії та Марокко. У Києві режисер відео вибрав як локацію парк "Перемога", що розташований у Дарницькому районі, та проспект Маяковського на Троєщині.

Lonely The Brave — Backroads

Одним з наймальовничіших кліпів, що показують красу української столиці, можна впевнено назвати відеороботу на пісню Backroads шотландського гурту Lonely The Brave. У кліпі можна побачити Майдан Незалежності, Рибальський міст, Труханів острів та бульвар Тараса Шевченка.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.