До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Livoberezhna: пронизлива присвята Києву в кліпі Мар'яни Головко та Макса Смоголя

Livoberezhna — перший сингл нового творчого дуету: співачки, солістки Марʼяни Головко та мультиінструменталіста Макса Смоголя. Тонка і пронизлива робота, знята в Києві навесні 2022 року, є справжнім освідченням у коханні столиці та втілює щемке передчуття весни, що ось-осе розквітне.

Реклама

"Das Wortspiel" (у перекладі з нім. — "гра слів") — так називається творчий дует Мар'яни Головко та Макса Смоголя. Перший сингл народився з вірша Мар'яни про Київ, який співачка написала у Німеччині навесні 2022 року. Відео було знято у травні 2022 року режисеркою Яною Антонець, коли в Києві панувала атмосфера початку війни. Але весна все одно відчувається, навіть у кадрах із заржавілими "їжаками" та мішками із піском. Останні кадри дознімали в Берліні.

Мар‘яна Головко
Мар‘яна Головко

Livoberezhna — це дуже особисте для мене, — розповідає Мар'яни Головко. — Адже я народилася на лівому березі Дніпра, у Києві, і саме через війну була вимушена поїхати з міста, яке люблю всім серцем. Але для мене це виявилася поїздка не "від", а "до": до нових можливостей говорити про українську культуру світові".

Макс Смоголь
Макс Смоголь

"Музика до пісні Livoberezhna насправді вже існувала в моїй голові давно, — додає Макс Смоголь. — Цю гітарну тему я придумав декілька років, але ідея перетворити її на пісню прийшла на репетиції, коли Мар’яна почала читати свій новий вірш. Процес надихнув мене на власну лірику, яка наче завершувала думки Марʼяни. Ця пісня про те, що наше життя вже не буде таким, як раніше…".

Незабаром Марʼяна Головко та Макс Смоголь представлять слухачам перший спільний альбом "CHAPTER I".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.