До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як підтримати українську армію прямо зараз

Єдине, що в умовах воєнного стану можуть робити цивільні українці — вірити в армію, що прямо зараз захищає країну від військового вторгнення в Херсонській, Харківській, Чернігівській областях, на Донбасі та інших регіонах, і підтримувати її. Ми зібрали офіційні організації та волонтерські фонди, що опікуються українською армією — і допомогти яким може кожен з нас.

Через сайт Міністерства оборони України

Допомогти армії можна безпосередньо через Міністерство оборони Україні. Збройні сили зараз приймають кошти від громадян на матеріально-технічне та медичне забезпечення. Всі потрібні реквізити можна знайти на сайті Міністерства оборони. Допомогти збройним силам можна також із-за кордону, в іноземній валюті.

Реклама
Фонд "Повернись живим"

Найавторитетніший український благодійний фонд, що допомагає армії, — це "Повернись живим", який заснували ще на початку війни 2014 року. Сьогодні Фонд опікується допомогою на всіх фронтах: забезпечує армію необхідною технікою, навчає військових та офіцерів, здійснює медичну поміч тощо. Наприклад, саме завдяки Фонду в розвідці нині працюють 160 квадрокоптерів.

Зробити свій внесок до благодійного фонду можна за посиланням. За останні дві доби фонд "Повернись живим" отримав понад 20 мільйонів гривень допомоги від українців — це більше, ніж за весь минулий рік. Співпрацюють з фондом не тільки звичайні українці, а й великий бізнес — від компаній "Уклон" до "Нова пошта".

Армія SOS

Ще одна волонтерська організація, яка допомагає українським військовим. АРМІЯ SOS допомагає армії саме в тих напрямах, в яких, за словами організаторів фонду, держава ще не дуже сильна та потребує підтримки. Це високотехнологічні напрями — система керування та вогневого ураження "Кропива", повітряна розвідка та радіотехнічна розвідка. Якщо ви бажаєте підтримати самі ці напрями, зробити це можна через сайт організації Армія SOS. Як повідомляє Армія SOS на своїй сторінці у фейсбуці, нині вони в посиленому режимі працюють з військовими над встановленням програми МАПА на планшети й приставки, активацією нових користувачів, оновленням карт і наданням доступу користувачам до якомога більшої кількості карт.

ВОСТОК-SOS

Організація ВОСТОК-SOS не спеціалізується на допомозі армії, натомість опікується правозахисною діяльністю та допомогає цивільним. Основні напрями їхньої роботи — гуманітарна та психологічна допомога, адвокація прав людини, допомога з документами, правова робота та цивільна освіта — всі ці питання під час війни набувають особливого значення. На сайті організації можна знайти багато корисних порад для цивільного населення — від того, що має бути в аптечці в разі настання воєнного стану, до того, як правильно зібрати "тривожну" валізу.

Зробити внесок чи стати волонтером "ВОСТОК-SOS" можна на офіційному сайті.

Жіночий ветеранський рух

Правами військовослужбовиць і ветеранок опікується Жіночий ветераньский рух. Організація займається психологічною підтримкою жінок на війні та ветеранок, сприяє наданню медичних послуг та реабілітаціі для жінок-військовослужбовець. Підтримати Жіночий ветеранський рух можно за посиланням.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.