До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як підготувати оселю до холодів: чекліст

Зима ближче, ніж нам здається — календарна наступить уже за півтора місяця. Саме час підготувати оселю до холодів: замовити теплі ковдри й портативні газові плити (в разі потреби), подбати про додаткове зігріття та, звісно, навчитися берегти електроенергію.

Фото: Vogue.com

Група ДТЕК, що забезпечує Україну електроенергією та працівники якої вже сім місяців мужньо тримають енергетичний фронт, підготувала невеликий чекліст для українців — як підготуватися до холодів. Розшифровуємо його та пропонуємо зберегти собі інформацію, наведену нижче, — нехай буде напохваті.

Реклама
Перевірте двері та вікна

За наявності щілин у дверях і вікнах встановіть гумові ущільнювачі, відрегулюйте фурнітуру й доводчики.

Правильно розставте меблі

Простий лайфгак, про який ви, можливо, навіть не замислювалися: варто перемістити від зовнішніх стін ліжка, дивани та крісла, адже біля них завжди холодніше. Ще невелика порада від експертів ДТЕК: екрани з фольги позаду батарей на 20% збільшать тепловіддання.

Подбайте про додаткове зігріття

Розгляньте варіант придбання електронагрівача: оливного, інфрачервоного чи конвекторного. Щоправда, для користування ним знадобиться електроенергія, з якою наразі маємо проблеми через ракетні обстріли з боку росії.

Перевірте справність проводини

Проводина, розетки й енергоприлади: перед стартом зимового сезону це треба перевірити особливо пильно.

Утепліть під’їзд

Під’їзд — зона, за яку відповідає не тільки ваша керівна компанія чи ОСББ, а й кожен, хто мешкає в домі. Тож варто перевірити щільність зачинення вікон та дверей, а також цілісність покриття даху й утеплення трубопроводів підвалу.

Придбайте теплий плед чи светр

Невеличка порада від Vogue: якщо ви вже перевірили вікна та двері, придбали додатковий нагрівач та утеплили під’їзд, єдине, що залишається — придбати класний теплий плед чи светр. Щоб ваша зима була не тільки теплою, а й затишною. Найкращі светри для прохолодних днів шукайте в нашій добірці.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.