До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як кожен із нас може допомогти українським військовикам?

За бажання й можливості, кожен може допомогти українським військовикам у боротьбі проти ворога. Як це зробити — розповідаємо в матеріалі.

Діями

— Будьте пильними: можливо, вам вдасться помітити ворожі мітки (хрест, коло тощо) на дорогах, дахах, стінах будинків, стовпах і т.і. Ці мітки необхідно засипати землею, обв'язувати тканиною, прикривати й повідомляти про них у спеціальний Telegram-бот, створений Кіберполіцією України.

Реклама

— За можливості фіксуйте пересування ворожої техніки (вказуючи геолокацію й час) і відразу надсилайте інформацію правовим органам або, наприклад, в Telegram-чат, що моніториться силовиками — @vseodnoikhnesadyat.

— Повідомляйте правоохоронним органам про підозрілих осіб, яких бачите на вулицях. Вони можуть бути членами диверсійно-розвідувальної групи ворога.

— Виготовляйте "коктейлі Молотова" або вступайте до кібервійськ. Про ці та інші види допомоги докладніше в пості в чаті волонтерів Києва за цим посиланням.

— В жодному разі не розповсюджуйте інформацію про пересування ЗСУ та української військової техніки, адже це може бути на користь ворогу. Українська техніка має характерний малюнок на кузовах у вигляді "пікселя". Техніка окупантів має такі ознаки: косу лінію на кузові, мітку Z на кузові, трикутник, коло тощо. Переважно ці позначки білого кольору.

Фінансово

— Перекажіть кошти на спецрахунок Національного банку України для збору коштів на потреби армії. Офіційні реквізити: UA84300001000000004733099270

— Відтепер кошти, отримані за вакцинацію від COVID, можна перерахувати з рахунку ЄПідтримки для фонду "Повернись живим" через Portmone, пожертвувати фондам Армія SOS, Крила Фенікса чи будь-якій іншій організації за цим посиланням.

Інше

— Станьте донором крові. Щоб дізнатися адресу центру, де можна здати кров у вашому місті, переходьте за цим посиланням.

— Допоможіть із притулком для тих, хто їде з зони активних бойових дій в безпечніші регіони. Якщо ви мешкаєте у Львівській, Закарпатській, Волинській, Тернопільській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Хмельницькій, Рівненській областях і ладні прихистити людей – заповнюйте форму. А якщо їдете з цих областей і шукаєте житло – внесіть відомості в цю форму.

— Допоможіть речами внутрішньо переміщеним особам. Найбільше вони потребують теплих ковдр, спальних мішків, кариматів, матрасів, одягу, засобів особистої гігієни, підгузок і прокладок, туалетного паперу, серветок, антисептиків, спирту. Потрібні багаторазовий посуд, ліхтарі, продукти харчування. Докладну інформацію дізнавайтеся у центрах гуманітарної допомоги та міських радах вашого міста.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.