До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як команда Gen.Ukrainian рятує психіку наших дітей

"Ми боремося за українських дітей на психологічному фронті" – слоган благодійної організації Gen.Ukrainian. Вона опікується організацією відпочинку та реабілітації українських дітей, які стали жертвами російської агресії. За словами психологів, мільйони дітей сьогодні є свідками війни. Кожен випадок індивідуальний і ступінь зіткнення з війною в дітей з різних регіонів України різний, але однаково це дуже впливає на незміцнілу психіку. І допомагати треба якнайшвидше. Ініційовані Gen.Ukrainian проєкти втілюють у життя під патронатом першої леді України Олени Зеленської.

Саме розуміння масштабу проблеми змусило розпочати реалізацію цього проєкту якнайшвидше. На цю мить команда працює в кількох напрямах:

Реклама

– Просвітницька робота з батьками й опікунами. Психотерапевти Gen.Ukrainian розповідають, як розпізнати в поведінці дитини ознаки психологічних розладів, що з цим робити та як допомогти.

– Розроблення авторських програм лікування дитячої психотравми. Свої авторські програми лікування та актуалізовані протоколи команда передасть МОЗ України – для дальшого лікування дітей у всій Україні, які зіштовхнулись зі страхіттями війни.

– Лікування дітей, які мають травматичний досвід унаслідок війни – стали свідками вбивств, постраждали через бомбардування й обстріли, перебували в окупації, зазнали насилля, переживають утрату батьків.

Табір Gen.Camp розташований на мальовничому сході Іспанії. Тут упродовж 30 днів спеціалісти допомагають дітям подолати травму війни та повернути радість дитинства. Допомога дітям здійснюється безплатно за ініціативи й коштом українських меценатів – для родин перебування в кемпі абсолютно безплатне. Так, у першій групі лікування проходять 30 дітей, які гостюватимуть в Іспанії до 25 вересня. Організаторка проєкту Оксана Лебедєва розповідає, що у 80% з них загинули мати, тато чи обоє батьків. Це найскладніші випадки, які потребують особливої допомоги. У таборі діти проходять когнітивно-поведінкову терапію, арттерапію, анімалотерапію та терапію апаратом Tomatis за індивідуальними програмами.

"Після повномасштабного вторгнення росії в Україну я відчула потребу допомагати. Зрозуміла: якщо не можу обороняти державний кордон нашої країни на фронті, то боротимуся за особисті межі українських дітей. Так з’явився проєкт Gen.Ukrainian і табір Gen.Camp, який реалізується під патронатом Першої леді", – додає Оксана Лебедєва.

"За місяці російського вторгнення наші діти стикнулися зі справжніми жахіттями. Втрата когось із батьків, поранення, перебування в тимчасовій окупації, потреба ховатися від обстрілів – це неймовірні випробування для будь-якої дорослої людини, а про дитину годі й казати. Але хоч якими страшними були ці випробування, маємо зробити все, щоб війна не відібрала в дітей дитинство. Щоб пережиті травматичні події не стали тягарем, який заважає нормально зростати, розвиватися, йти до своїх мрій. Щоб те, через що вони пройшли, згодом перетворилося на їхню силу", – розповідає Олена Зеленська, яка зараз усі свої сили зосередила на підтримці ментального здоров’я українців – як маленьких, так і дорослих.

Важливо, що долучитися до цієї ініціативи та допомогти нашим дітям може кожен з нас. Команда випустила класний мерч, який несе добро – 100% прибутку від продажу речей із цієї колекції буде спрямовано на надання індивідуальної психотерапевтичної допомоги українським дітям і лікування дитячих психологічних травм, спричинених війною.

<b>GEN.CAMP</b>

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.