До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

У Києві вчетверте відбудеться Саміт перших леді та джентльменів "Захист дітей: гарантії безпечного майбутнього"

12 вересня в Києві вчетверте відбудеться Саміт перших леді та джентльменів щорічна міжнародна подія, ініційована першою леді України Оленою Зеленською у 2021 році. Тема четвертого Саміту перших леді та джентльменів "Захист дітей: гарантії безпечного майбутнього".

"Діти — найвразливіша категорія людей на землі та майбутнє нашої планети, — зазначають організатори Саміту. — Війни, кліматичні зміни, проблеми з ментальним здоров’ям та інші глобальні виклики, які постали перед новими поколіннями, вимагають згуртованості, спільних дій та об’єднаних рішень усього цивілізованого світу".

Реклама.

Тож у форматі експертних розмов і панельних дискусій за участю перших леді та джентльменів, провідних українських і міжнародних експертів, знаменитостей і поважних гостей ми досліджуватимемо й обговорюватимемо загрози та виклики, з якими стикаються діти й молоде покоління, та шляхи захисту від таких небезпек.

Серед тем, які обговорюватимуть під час Саміту:

  • Безпека дітей під час війни
  • Безпека дітей у родині
  • Безпека дітей у школі
  • Безпека дітей у кіберпросторі.

Саміт перших леді та джентльменів — щорічна міжнародна подія, ініційована першою леді України Оленою Зеленською у 2021 році, що переросла в постійну глобальну платформу.

Захід об’єднує подружжя лідерів країн для подолання викликів світового масштабу та щороку збирає широке коло лідерів країн, експертів, фахівців і відомих особистостей, які поділяють спільні цінності, щоб зробити світ кращим.

Мета кожного Саміту перших леді та джентльменів — не тільки обговорення суспільно важливих тем, які не мають географічних кордонів, а й отримання практичного результату. Так, у 2022 році за допомогою небайдужих людей з усього світу вдалося зібрати понад 6 мільйонів доларів на придбання 92 сучасних реанімобілів, які рятують життя українців.

Під час третього Саміту (2023) "Ментальне здоров'я: стійкість і крихкість майбутнього" було укладено 25 міжнародних медичних партнерств між медичними установами в різних країнах. Проєкт розвивається, на сьогодні підписано 44 меморандуми.

Стівен Фрай на Саміті перших леді та джентльменів, 2023

Учасниками Саміту минулого року стали 29 перших леді та джентльменів, члени королівських сімей і всесвітньо відомі спікери: прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен, державний секретар США Ентоні Блінкен, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус, британський актор, режисер і письменник Стівен Фрай, французький письменник-режисер Бернар-Анрі Леві, головна редакторка The Economist Занні Мінтон Беддоуз, французький режисер Мішель Азанавічус, актор і режисер Шон Пенн, співзасновник і президент дитячої благодійної організації Their World Сара Браун.

У Самітах брали участь футболіст Девід Бекхем, актори Юен Макгрегор, Лієв Шрайбер, афганська кінорежисерка й продюсерка Сахра Карімі, актриса та активістка Робін Райт, акторська пара Міла Куніс та Ештон Кутчер (онлайн), актор і громадський активіст Річард Гір.

Саміт перших леді та джентльменів, 2022 рік

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.