До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ретроградний Меркурій: гороскоп для всіх знаків зодіаку на квітень 2024

З 1 квітня ми перебуваємо під впливом ретроградного Меркурія. Увесь місяць, до 25 квітня, відчуватимемо на собі вплив зворотного руху цієї планети, яка відповідає за комунікацію, технології, ухвалення серйозних рішень — тому в період ретроградності варто бути особливо уважними. В ідеалі, краще відкласти великі покупки та підписання документів до повного закінчення ретроградності — до 13 травня. Якщо ж зовсім ніяк, далі розповідаємо, як пережити ці півтора місяця без особливих потрясінь кожному знакові зодіаку.

Photo: Liz Sunshine
Photo: Liz Sunshine

Реклама

Овен, 21 березня – 20 квітня

Повідомлення для вас від ретроградного Меркурія: переосмислюйте, ким ви є. Найкращий варіант для вас — повністю бути собою, а не тим образом, який ви схильні транслювати іншим. Будьте готові зробити щось неправильно, мати день неслухняного волосся, бути невпевненими у своїх виборах та висловлювати непопулярні думки. Цього місяця — ваш урок у тому, щоб прийняти власні недоліки та почати приймати недоліки інших людей.

Телець, 21 квітня – 21 травня

Період ретроградності найбільше вплине на ваші емоції, пам’ять та ідеї. Цього місяця скористайтеся зворотним рухом Меркурія, щоб переосмислити власні проблеми, які, можливо, почали псувати ваше відчуття внутрішнього спокою. Вірогідно, ви забажаєте тимчасово обмежити спілкування з іншими — щоб віднайти гармонію у власному просторі та часі. Оскільки Меркурій нині супроводжує ваша планета Венера, упродовж цього періоду ви відновите внутрішню гармонію та отримаєте подарунки — можете очікувати на гроші та кохання.

Близнюки, 22 травня – 21 червня

Оскільки Меркурій керує вашим знаком, ви можете відчувати хаос сильніше, ніж інші знаки. Цього разу під вплив ретроградності потрапляють дружба, надії та мрії. У вас можуть виникнути непорозуміння з командою або друзями через перерву в спілкуванні. Порада для вас: надайте своїм друзям особистий простір, щоб вони могли спокійно пережити власні драми ретроградного Меркурія. Для себе ж шукайте способи приємно провести час наодинці із собою. Ви можете почуватися некомфортно без супутника, однак це водночас і слушна нагода відкритися новим знайомствам. А ще краще — відновити спілкування з давніми друзями. Також ви можете переосмислити власні амбіції та бачення майбутнього, щоб після ретроградного періоду почати втілювати нові ідеї в життя.

Рак, 22 червня – 22 липня

Під час цього ретроградного Меркурія під ударом може опинитися ваша кар’єра. Грандіозні ідеї стати керівником можуть відкластися, а якщо ви вже очолюєте команду, існує ризик допустити велику помилку через надмірну напругу та недослухання до ефективних ідей від інших. Як знакові водної стихії вам притаманна сильна емпатія, а як Рак — ви схильні до синдрому самозванця, через що можете бути вразливими та дратівливими. Однак без труднощів неможливі зміни, тому сприймайте проблеми на роботі як дороговказ до розвитку. Ретроградний Меркурій надихає нас освіжати знання та вчитися. Присвятіть цей місяць поліпшенню професійних навичок, і коли на горизонті з’явиться можливість кар’єрного зростання, ви будете до цього готові. Порада на місяць для вас: переосмислюйте свою роль на роботі та стиль комунікації з іншими. Зрозумійте, чому ви робите так, а не інакше.

Лев, 23 липня – 23 серпня

Один із напрямків дії Меркурія стосується подорожей, і під час ретроградності ви можете почуватися розгубленими. Можливо, ви обрали певний напрямок та рушили, але стикнулися із затримками. Використайте ретроградний період для повернення до місць або ідей, якими ви займалися раніше. Дозвольте собі дрейфувати. Наприклад, можете взятися за вивчення того, що раніше вам гарно давалося, або ж почати опановувати щось абсолютно нове. Це не обов’язково має бути пов’язане з кар’єрою — можна навчатися для саморозвитку й задоволення. Також можете відчути прагнення боротися за справедливість, відстоюючи права інших. Бажання виправити помилки може підштовхнути вас до дії. У ретроградний період зробіть крок назад, аби краще роздивитися, що саме для вас важливе. Після закінчення ретроградності ви зможете зробити правильний вибір, у якому напрямку рухатися далі.

Діва, 23 серпня – 22 вересня

Меркурій керує вашим знаком, тому його ретроградність впливає на вас більше за інших. Цей ретроградний період є особливо глибоким для вас. Пов’язаний він із проблемами з грошима, інтимністю та зобов’язаннями. І це ті сфери, якими ви таємно захоплюєтеся. У цей період ви можете стикнутися з фінансовими боргами та сильними емоціями, з якими ви вдало впораєтеся. Також у вас може виникнути потреба звернутися за експертною допомогою в цих сферах. Це трансформаційний період для вас, який присвячений боротьбі зі своїми внутрішніми демонами. Коли Меркурій відновить свій рух, ви відчуєте, що змінилися — і готові створювати нове майбутнє.

Терези, 23 вересня – 23 жовтня

Для вас ретроградний Меркурій проходить у темі партнерства. Ви можете почуватися неповноцінно без партнера, і суть цієї ретроградної фази у переосмисленні ролі партнерства для вас та усвідомленні, що вам не потрібен хтось інший для відчуття себе цілісними. Цього місяця до вас може повернутися колишній з пропозицією спробувати ще раз, і ви можете дати цим стосункам шанс. Така ситуація може виникнути для пропрацювання минулих помилок, але будьте обачними: не дозвольте цьому досвіду виснажити вас — він має дарувати натхнення й наповнити енергією. Використайте цей період для щирого спілкування та проговорення важливих питань з романтичними партнерами та колегами.

Скорпіон, 24 жовтня – 22 листопада

Ретроградний Меркурій підсвічує тему work life balace для Скорпіонів. Забагато роботи та недостатньо часу на себе? Цього місяця знайдіть спосіб спростити нудну діяльність і полегшити роботу з деталями, щоб звільнити день та мати більше енергії для улюблених справ у вільний час. Ви можете повернутися до незавершених робочих або домашніх справ, щоб нарешті розвантажити голову й позбутися психічної та фізичної метушні. "Просто зроби це" — ваш девіз на цей місяць.

Стрілець, 23 листопада – 21 грудня

Забагато цікавого, чим можна насолоджуватися, але замало часу на це? Цей ретроградний Меркурій скерований на те, щоб показати вам, як отримати максимум від всіх пропозицій. Цього місяця для вас підсвічуються теми романтики та творчості, тому можете захотіти повернутися до минулих романтичних стосунків або до творчого проєкту. Як представник знаку Стрільця, ви схильні брати на себе більше, ніж здатні зробити, — тому ваш урок квітня в тому, щоб не кидати почате, не виконавши його як слід. Венера, яка зараз йде паралельно з Меркурієм, надасть вам необхідні гармонію та любов до всього, що захочете розпочати знову. Після завершення ретроградності ви можете відчути впевненість продовжити відновлення стосунків або проєкту.

Козоріг, 22 грудня – 20 січня

У центрі уваги ретроградного Меркурія — ваш дім. Вам подобається бути відповідальними за все, що стосується вашого дому, але у цей період все може піти не так, як би вам хотілося. У вас може виникнути суперечка з кимось з родини або конфлікт з кимось іншим на тему вашого дому та способу життя. Якщо ви спілкуєтеся з будівельниками або плануєте ремонт, теж можуть виникнути непорозуміння. Також, якщо останнім часом ви рідко бували вдома, ретроградний Меркурій може змушувати вас приділити дому більше уваги. Безумовно, вам доведеться повернутися до якоїсь нерозв'язаної проблеми, навіть якщо ця проблема у вас самих. Питання дому Венера підсвічує любов’ю та потенціалом — тому вам вдасться подолати будь-яку драму. Цього місяця ви дізнаєтеся більше про потреби вашої сім’ї та про відчуття дому.

Водолій, 21 січня – 18 лютого

Ключовою темою для Водоліїв цього ретроградного періоду є спілкування. Ви ризикуєте сильно оступитися, якщо, бувши неправими, нехтуватиме перепросити перед співрозмовниками. Також саме час відповісти на всі відкладені повідомлення, адже одного дня відповіді будуть потрібні терміново всім і одразу. Оскільки ви технологічний знак, буде дивно, якщо не матимете резервних копій усіх файлів, адже гаджети цього місяця можуть дивувати несправністю. Від купівлі нових гаджетів краще утриматися — так само як і від подорожей. Обачними треба бути також у користуванні транспортом, навчанні та спілкуванні з братами та сестрами. Венера допоможе вам розрядити складні ситуації вродженим шармом, а порада місяця — стати більш організованими та бути доброзичливими, оскільки так ви отримаєте кращі результати та необхідну допомогу.

Риби, 19 лютого – 20 березня

Ваша тема місяця — гроші. Цього місяця надважливо перевірити свої фінанси, а саме борги та всі незавершені питання, оскільки через необачність можете отримати багато паперової роботи. Імовірно, ваші витрати вийшли з-під контролю через імпульсивні покупки. Справи з фінансовими установами можуть бути частиною цієї фази — ви можете звертатися до них по допомогу, якщо виникне потреба. Ваша самооцінка теж у центрі уваги, тому в період ретроградності ви можете переоцінювати своє самопочуття, самоідентифікацію. І справа не тільки в грошах, оскільки Венера може показати вам, що вас люблять і цінують такими, якими ви є. Вам потрібно лише переконати себе в цьому, а коли ретроградність Меркурія закінчиться, ви відчуєте все насправді.

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.