До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ми однієї крові: українські ілюстратори, чиї малюнки допомагають рятувати життя

Соціальний проєкт "Ми однієї крові" за ініціативи ПУМБ – патріотичний мерч, що рятуватиме життя українців та підтримає український бізнес. Мета проєкту – фінансування ініціатив з донорства крові, закупівля кровоспинних засобів для ЗСУ, допомога економіці країни та підтримка українського арту. В межах проєкту чотири українські ілюстратори – Sandra Ruth, Anastreela, Maliunok та Kaskia Art – створили малюнки для колекції патріотичного мерчу, а їхні ідеї втілили в життя українські бренди Harvest, Twins Store, Seven mountains, OHUENO, Griffon Socks та "Авіація Галичини".

Колекція патріотичного мерчу "Ми однієї крові"

"Ми прагнемо підтримати віру українців у перемогу", – кажуть ілюстратори – учасники соціальної ініціативи. В інтерв’ю художники зізнаються, що головне натхнення для них у цьому проєкті – власне українська нація: смілива, вільна, волелюбна, що відважно бореться за власне незалежне майбутнє. Представляємо ілюстраторів соціального проєкту "Ми однієї крові" за ініціативи ПУМБ.

Реклама
Колекція патріотичного мерчу "Ми однієї крові"
Kaskia Art

@kaskia_art

<b>Kaskia art</b>

"Вважаю цей проєкт чудовою можливістю зробити творчий внесок, який буде спрямовано на велику аудиторію. А в наш час, коли хочеться, щоб навколо було багато хорошого, прекрасного, що тішитиме око й сприйматиметься позитивно, – і поготів. Щоб негативні думки відходили на інший план. Твори будь-якого напряму, ілюстрація, вірші, музика тощо – вони перезавантажать голову й зосередять увагу на чомусь гарному, доброму, шляхетному. Для мене, як для художниці-ілюстраторки, важливо візуалізувати власну ідею в картинку і донести її для позитивного настрою.

Адже хто ж, як не ми? Хто підтримуватиме нашу культуру, як не самі люди, а особливо ті, хто має змогу поповнювати культуру власними творчими доробками. Якби не підтримка нашої культури, то, напевно, світ не познайомився б так близько з нашою країною. Чого варті тільки наші виконавці на Євробаченні! Тож я впевнена, що ми маємо працювати задля єдиної мети – перемоги".

Колекція патріотичного мерчу з ілюстраціями Kaskia art
Anastreela

@anastreela.art

<b>Anastreela</b>

"Від початку війни я поставила собі за мету допомогти своєю творчістю якомога більшій кількості українців, творчим особистостям, українським компаніям та благодійним організаціям. Тож, коли дізналася про проєкт за ініціативи банку ПУМБ, то, звісно ж, погодилася, адже цілком поділяю їхні прагнення. Українська культура за свою історію переживала чимало труднощів і ворожих навал, і лише завдяки підтримці народу вона змогла зберегтися дотепер.

Колекція патріотичного мерчу з ілюстраціями Anastreela

Зараз історія повторюється, і ми, як і наші пращури, мусимо докласти неабияких зусиль, аби вберегти нашу культуру – від цього залежить наше майбутнє, майбутнє наших дітей і те, якими людьми вони виростуть, як вони розбудовуватимуть та розвиватимуть нашу Україну. В майбутньому хотіла б створити колекцію, пов’язану з українськими містами та їхніми пам’ятками".

Sandra Ruth

@red_ruth_art

<b>Red ruth</b>

"Це цікава й потрібна ініціатива. Мені сподобалися концепція та ідеї, це чудова нагода створити класний мерч разом з іншими українськими митцями й виробниками та підтримати нашу державу. На мою думку, з початком війни вектор змінився в нас усіх. Ілюстрація стала для мене дієвим способом впоратися з тривогою, стала можливістю говорити через візуальне про те, що відбувається. Я завжди намагаюся утримувати акцент на позитивних настроях, адже гумор – це те, що дуже нам допомагає психологічно впоратися в складних ситуаціях.

Транслювати меседжі через культурний простір – означає говорити з кожним в особливий спосіб, що резонує на різних рівнях сприйняття. Це про емоції, враження й почуття, про те, що цінне для нас як на особистісному, так і на загальнонаціональному рівнях".

Колекція патріотичного мерчу з ілюстраціями Red Ruth
Maliunok

@maliunok

<b>Maliunok</b>

"Створення кумедних малюнків на таку жахливу тему, як війна, ще кілька місяців тому здалося б мені божевільною та жорстокою витівкою. Та перебуваючи в епіцентрі подій, я збагнула, як важливо веселити себе, людей довкола та ділитися надією на краще. Все, як заповідала Леся Українка:

"…Так! я буду крізь сльози сміятись,
Серед лиха співати пісні,
Без надії таки сподіватись,
Буду жити! Геть думи сумні!"

Спочатку було тяжко й темно, але завдяки неймовірним ЗСУ з’явилася надія на майбутнє як у реальному житті, так і в сюжетах малюнків. Хочеться створювати щось добре, світле та вічне. Підтримувати й розраджувати людей. Сподіваюся, в мене це вийде".

Колекція патріотичного мерчу з ілюстраціями Maliunok

Замовити патріотичний мерч можна тут @lifesavingmerch

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.