До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Куди зникла Кейт Міддлтон: розслідування Vogue

18 березня мережу сколихнула новина про смерть Чарльза III, яка виявилася помилковою. І хоча всі встигли побути в шоковому стані, після повернення до реальності на поверхні залишилося інше питання а де, власне, Кейт Міддлтон? Принцеса Вельська рідко з’являється на публіці останні декілька місяців, а після новин про операцію та конфузу зі світлиною до Дня матері взагалі складно зрозуміти, що ж відбувається насправді. Vogue склав хронологію подій, пов’язаних із принцесою, від Різдва і до сьогодні. Ось що відомо.

WPA Pool/Getty Images
WPA Pool/Getty Images

Реклама

25 грудня 2023: остання поява Кейт на королівському заході

На Різдво принцеса Вельська відвідала щорічну церковну службу королівської родини в Сандрінгемі. Тоді все здавалося ідеальним: Кейт трималася за руки зі своїми дітьми, одягнена в кобальтово-блакитне пальто Alexander McQueen. Світ не знав, що це чи не останній раз, коли він бачить принцесу.

17 січня 2024: Кенсінгтонський палац повідомляє, що Кейт Міддлтон мала операцію на черевній порожнині

За кілька тижнів Кенсінгтонський палац оприлюднив заяву, що 16 січня принцесу Вельську госпіталізували для проведення "операції на черевній порожнині". За порадою лікарів вона не повернеться до своїх публічних обов’язків до Великодня.

У заяві також містилося прохання про конфіденційність: "Принцеса Вельська цінує інтерес, який викличе ця заява, — написав представник Кенсінгтонського палацу. — Вона сподівається, що громадськість зрозуміє її бажання підтримувати якомога нормальніше життя для її дітей".

17 січня 2024: Букінгемський палац оголосив, що король Чарльз звернувся до лікарів із проблемою збільшення простати

За кілька годин після новин про стан здоров’я Кейт Міддлтон було оголошено про стан здоров’я короля Чарльза — він звернувся до лікарів із проблемою збільшення простати. Різниця між заявами палаців очевидна — про стан здоров’я Чарльза ми отримали більш конкретну інформацію.

29 січня 2024: принцеса Вельська повертається додому з лікарні

Наприкінці січня з’явилася новина, що принцеса Вельська повернулася з клініки додому в Віндзор. На відміну від її свекра, від’їзд якого був сфотографований, жодних світлин, на яких Кейт залишає лікарню немає. Це ще раз підтверджує її прагнення до приватності.

5 лютого 2024: король Чарльз розповідає, що він хворий на рак

За тиждень після повернення з лікарні принцеси Вельської, Букінгемський палац повідомив, що король Чарльз лікується від раку. "Він позитивно налаштований на лікування і нетерпляче чекає якнайшвидшого повернення до повноцінного виконання своїх обов’язків", — прокоментував Букінгемський палац. Також представники палацу пояснили рішення Чарльза розповісти про хворобу: "Його Величність вирішив розповісти про свій діагноз для запобігання спекуляції та в надії, що це може допомогти суспільству краще зрозуміти тих, хто страждає на рак". За кілька днів він оприлюднив ще одну заяву, в якій подякував громадськості за підтримку. Відтоді Чарльз продовжував час від часу з’являтися: наприклад, зустрічався з послами Алжиру та Мавританії в Букінгемському палаці 6 березня.

27 лютого 2024: принц Вільям відмовився від панахиди за своїм хрещеним батьком

Наприкінці лютого принц Вільям оголосив, що не буде присутнім на панахиді за своїм хрещеним батьком, королем Греції Костянтином, через особисті причини. Хоча анонімні королівські джерела і повідомили новинним виданням, як-от CNN, що немає зв’язку між цією новиною та здоров’ям принцеси, припущення все одно виникли. Незабаром ці припущення перетворилися на цілі хвилі пліток у соціальних мережах. Більшість чуток про місцеперебування принцеси були гумористичними, однак деякі все ж були відверто непристойними та наклепницькими.

29 лютого 2024: Кенсінгтонський палац виходить зі своєю початковою заявою

Після 48 годин диких пліток в мережі, Кенсінгтонський палац підтвердив свою початкову заяву для People: "Ми від самого початку чітко пояснили, що принцеса Вельська буде відсутня до Великодня, а Кенсінгтонський палац повертатиметься з важливими новинами". Вони також додали, що принцеса "в порядку".

4 березня 2024: папараці зняли, як принцеса Вельська їздить Віндзором

4 березня TMZ опублікували фотографії папараці, на яких принцеса зі своєю матір’ю їздять на Audi навколо Віндзорського палацу. Британська преса утрималася від публікації знімків через конфіденційність принцеси.

10 березня 2024: принц та принцеса Вельські поділилися світлиною до Дня матері

До Дня матері у Великій Британії принц Вільям та Кейт Міддлтон поділилися на своїх сторінках у соціальних мережах фотографією принцеси разом із трьома її дітьми. У палаці повідомили, що це фото зробив Вільям минулого тижня у Віндзорі.

Спочатку це здалося спростуванням усіх підозр, однак уже в неділю ввечері Association Press відкликали зображення, оскільки "при ближчому розгляді здається, що джерело редагувало зображення". Фото на заміну не було надіслано.

І справді, фото було відредаговано. Ліва рука принцеси Шарлотти не збігалася з рукавом її светра. Блискавка Міддлтон була зміщена, а деякі частини тіла, зокрема коліно і рука, були незграбно розмитими. Майже одразу припущення щодо справжнього стану принцеси знову сягнули апогею.

11 березня 2024: Кейт Міддлтон написала особисті вибачення в соціальних мережах

Наступного ранку принцеса спробувала роз’яснити плутанину в соціальних мережах королівської родини. "Як і багато фотографів-аматорів, я іноді експериментую з редагуванням, — написала вона. — Я перепрошую за будь-яку плутанину, спричинену сімейною світлиною, якою ми поділилися вчора. Сподіваюся, що всі, хто святкує День матері, щасливо провели день".

Проте шкоди було завдано: фото вилучили з публікацій ЗМІ, як-от The New York Times. Довіра до королівської родини теж похитнулася, а розмови навколо її добробуту тільки продовжуються.

18 березня 2024: папараці зняли Кейт Міддлтон та принца Вільяма у Віндзорі

Через день після того, як в The Sun повідомили, що принца та принцесу помітили на фермерському ярмарку у Віндзорі, TMZ опублікували фотодокази їхньої поїздки 18 березня. Хоча фотографії й розмиті, на них можна впізнати невимушено вдягненого Вільяма та усміхнену Кейт, які йдуть ярмарком. Чи припиняться чутки після цього? Час покаже.

За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.