До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Королева Єлизавета ІІ в жовто-блакитному вбранні приймає ведмежа Паддінгтона

8 вересня 2022 року пішла з життя королева Єлизавета II. Згадуємо її промовистий та зворушливий жест підтримки українців, який голосно прозвучав на весь світ

В червні 20200 Велика Британія проводила святкуванн платинового ювілею Королеви на троні. З цієї нагоди ведмежа Паддінгтона "запросили" до Букінгемського палацу на чаювання з Королевою. Її Величність влаштувала теплий прийом для Паддінгтонові. У своєму офіційному Iнстаграм-акаунті королівська сім’я поділилася світлиною королеви, яка обрала для церемонії жовто-блакитне вбрання для цієї події.

Реклама

У Великій Британії проходять святкування з нагоди платинового ювілею Королеви Єлизавети II на троні. З цієї нагоди ведмежа Паддінгтона запросили до Букінгемського палацу на чаювання з Королевою.

З нагоди святкувань свого платинового юбілею на троні, Її Величність Королева Єлизавета ІІ влаштувала теплий прийом для ведмедика Паддінгтона. У своєму офіційному Iнстаграм-акаунті королівська сім’я поділилася зворушливою світлиною королеви, яка обрала для церемонії жовто-блакитне вбрання, та опубликувала відео на власному YouTube.

Ящо ведмедика опублікували 4 червня, в Міжнародний день безневинних дітей, що стали жертвами військової агресії. І тут важливо знати, що історія ведмедика – більше, ніж просто вигадка.

Образ ввічливого, доброго Паддінгтона також є символом Британії. Він був придуманий англійським письменником Майклом Бондом в 1958 році. Наприкінці 1930-х – початку 1940-х років Бонд побачив єврейських дітей-біженців, що прибули до Великої Британії, рятуючись від нацистських жахів. Письменник, зворушений побаченим, згадав це 20 років по тому, коли почав свою історію про Ведмежа Паддінгтона. "Всі вони мали етикетку на шиї з їхнім іменем та адресою, а також невеликий футляр або пакет з усіма їхніми цінними речами, — казав Бонд в інтерв’ю The Telegraph. – Немає сумнішого видовища, ніж біженці". В 2014 на великі екрани вийшов фільм британського режисера Пола Кінга "Пригоди Паддінгтона". Нагадаємо, що в українському прокаті його озвучував Президент Зеленський.

Образ ведмедика Паддінгтона певним чином уособлює образ дітей, що лишилися без опіки через війну. "Будь ласка, подбайте про цього ведмика. Дякую", — йшлося в бірці на шиї Паддінгтона, коли на вокзалі його знайшла та прихистила британська родина Браунів. В цьому контексті жовто-блакитне вбрання Королеви набуває особливого сенсу, адже Велика Британія стала тією країною, що прийняла тисячі українських біженців.

На прийомі у Палаці ведмедик поводився чемно: запропонував королеві сендвіч з мармеладним джемом, який він "завжди тримає поруч про всяк випадок". "Я теж тримаю свій поруч", – відповіла королева, дістаючи з сумочки сендвіч. "З Юбілеєм, ваше високосте, – сказав ведмедик. – І дякую за все".

6 лютого 2022 року королева Єлизавета II стала першим британським монархом в історії, яка відзначила платиновий ювілей на троні: сім десятиліть минуло відтоді, як вона зійшла на престол у віці 25 років після смерті свого батька Георга VI. Упродовж свого правління вона консультувала 14 прем’єр-міністрів Великої Британії, зустрічалася з 13 президентами США і виступала як опора для нації, коли та долала незліченну кількість криз. Урочистості з цієї нагоди триватимуть у перший тиждень літа – з 2 по 5 червня.

Святкування завершаються Великим ювілейним обідом у неділю, 5 червня. Понад 1400 людей вже зареєструвалися як організатори ювілейних обідів у своїх районах міст, і очікується, що по всій країні відбудеться понад 200 000 таких обідів. Цього дня в Лондоні також влаштують Платиновий ювілейний парад, покликаний розповісти історію правління королеви. У ньому візьмуть участь танцюристи, оркестри та військовослужбовці.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.