До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Померла королева Єлизавета II

Королева Великої Британії Єлизавета II померла у віці 96 років. Вона стала монархом, що найдовше в історії керував Великою Британією, обіймаючи посаду королеви з 1952 року.

Букінгемський палац оголосив у четвер вранці, 8 вересня, що королеву взяли під медичний нагляд на тлі занепокоєння. Вона перебувала в Балморалі. Через погіршення стану здоров’я Єлизавети II, члени королівської сім’ї, зокрема четверо її дітей, принц Чарльз, принцеса Анна, принц Ендрю та принц Едвард, а також її онук принц Вільям, перебували з нею в замку.

Реклама

Ввечері 8 вересня королівська родина підтвердила смерть Єлизавети II в короткій заяві: "Королева мирно померла в Балморалі сьогодні вдень. Король і королева залишаться в Балморалі цього вечора й повернуться до Лондона завтра".

Тепер, коли королева померла, її старший син і спадкоємець, принц Чарльз посяде на троні, а герцогиня Камілла стане королевою-консортом, як передбачено британським порядком успадкування королівського престолу. У віці 73 років Чарльз стане найстарішим членом королівської сім’ї, який коли-небудь займав трон.

Королева була головою (і найпопулярнішим членом) британської королівської родини, і її смерть — велика втрата не лише для рідних, а й для всієї Великої Британії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.