До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як упоратися з панікою: експрес-пам'ятка

Важко уявити, що може бути гіршим за тривогу, коли адекватні дії видаються безглуздими, а те, що відбувається, – чимось нереальним. Щоб допомогти й підтримати в таких ситуаціях, ми публікуємо пам'ятку, яка допоможе діяти правильно.

Photo: Getty Images
Визначте проблему

Хвилювання – це почуття, через яке ми ризикуємо піддатися тривозі або ж паніці. Аби емоція не завадила мислити раціонально, старайтеся сконцентруватися на собі й на тому, що відбувається навколо – проаналізуйте, що саме турбує вас найбільше. Коли знайдете раціональну причину хвилювання, переходьте до наступного кроку.

Реклама
Переконайтеся, що ваші базові потреби задоволені

Подбайте про себе. Найчастіше хвилювання пов'язане з відчуттям небезпеки та загрозою життю. Зробіть усе від вас залежне, щоб убезпечити себе, – перевірте документи і гроші, задовольніть свої базові потреби, поповнивши запаси їжі та засобів особистої гігієни. Знаючи, що ваші основні потреби улагоджено, жити буде простіше й спокійніше.

Дізнайтеся, що ви можете зробити

Насправді ми можемо багато чого зробити завжди. Сьогодні, наприклад, обрати для себе волонтерство. Перерахувати гроші на благодійність, допомагати тим, чим можемо. І дуже важливо – залишатися на зв'язку з близькими й рідними.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.