КУПИТИ КВИТКИ

ГО "Землячки" провели Форум з психологічної підтримки та реабілітації військових

Громадська організація "Землячки" організувала Форум з психологічної підтримки та реабілітації військових в КВЦ "Парковий". Понад 100 учасників, серед яких провідні фахівці з психології, ветерани та представники державних структур, обговорювали психологічну допомогу військовим та створення ефективної системи реабілітації для них та їхніх родин.

Реклама.

Серед учасників заходу були: Оксана Григор’єва, радниця командувача сухопутних військ ЗСУ з гендерних питань; Ксенія Возніцина, директорка ДЗ Центру психічного здоров'я та реабілітації ветеранів "Лісова поляна" МОЗ України; Анна Міщенко, Директорка Київської школи державного управління ім. Сергія Нижного; Масі Найєм, ветеран, громадський діяч, ГО правозахисний центр для військовослужбовців "Принцип"; Аліна Вяткіна, ветеранка; Ганна Гавриш — керівниця психологічної підтримки "ГО Землячки".

Головна проблема полягає в тому, що, коли військові стикаються з проблемами ментального здоров’я, не знають, куди саме і за якою допомогою можуть звернутися. Отже, на форумі важливою задачею було виявлення поточних програм, застосунків, громадський та державних організацій, які можуть надавати психологічну підтримку та допомогу.

Співзасновниця ГО "Землячки" Ксенія Драганюк розповіла про діяльність організації, зосереджену на забезпеченні жінок у Збройних Силах України необхідними матеріалами та психологічною підтримкою. "У нашому суспільстві утворився міф, що військові — незламні, але ж насправді це звичайні люди з емоціями та відчуттями. Важливо пам'ятати про це та створювати умови, в яких військові можуть отримувати підтримку та розуміння", — каже вона.

"Ми розуміємо, що ментальне здоров'я військових є ключовим питанням, і його підтримка має бути системною та постійною. Нам необхідно створити єдину, цілісну систему підтримки, яка буде ефективною і дієвою", — зазначає Масі Найєм, ветеран, громадський діяч, ГО правозахисний центр для військовослужбовців "Принцип".

Тема реального стану ментального здоров'я військових після повернення з фронту стала однією з центральних на форумі. Практикуючі психологи поділилися своїм досвідом роботи з військовими, розповіли про специфіку підходів до індивідуальних випадків та довіру як основу.

Тема важливості психологічної підтримки родин військових також була порушена. Адже родини військових часто стикаються з власними викликами та стресами, пов'язаними з тривалою відсутністю близьких, невизначеністю та страхами.

Були представлені методики арттерапії, терапії за допомогою тварин, медитації та інших немедичних підходів, які можуть бути корисними у процесі реабілітації військових.

Довідка VOGUE

ГО "Землячки" з березня 2022 року розповідають про жінок в Силах Оборони України, надають психологічну підтримку військовослужбовицям та ветеранкам і, найпріоритетніше, забезпечують захисниць на передових позиціях усім необхідним спорядженням: жіночою військовою формою (яку шиють самостійно), індивідуальним бронезахистом, тактичним взуттям, сезонною амуніцією та безліччю іншого. Все — з урахуванням анатомії тіла та на безоплатній основі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.