До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фонд Deeds4kids розпочав програму допомоги підліткам у здобутті освіти за кордоном

З початку повномасштабної війни 2,3 мільйона дітей виїхали за межі України, з них – 641 тисяча школярів. Перебуваючи в безпеці, діти потребують психологічної та комунікаційної допомоги, фінансової підтримки, пошуку друзів та здобуття освіти. Зміна місця й способу життя відкладає відбиток на емоційному тлі. Для якнайшвидшої адаптації дітей у новому середовищі та здобуття освіти було створено фонд Deeds4kids.

На офіційному сайті фонду висвітлено всі ключові моменти щодо системи освіти в школах та ВНЗ країн Європи й США, де українці мають змогу продовжити навчання, зокрема йдеться про мову викладання, візові питання, бюджетну та комерційну форми навчання, систему вступу, гранти, стипендії. Сім’я може переглянути варіанти та ухвалити оптимальне рішення, в якій країні дитині комфортніше вчитиметься.

Реклама

Допомога українським дітям у здобутті освіти за межами України – головний вектор роботи Deeds4kids. "Для підлітків, дітей війни, мовний бар’єр і нове середовище – особливо гострі питання, – коментує Наталія Большакова, співзасновниця фонду. – Наше завдання – допомогти їм здобути міжнародну освіту, визначитися з вибором майбутньої професії. Ми розуміємо, що частина з них може не повернутися до України, тож можливий демографічний провал серед добре освіченої молоді за 5–10 років. Звідси наше друге завдання – прищепити дітям думку, що після завершення навчання вони можуть відбудовувати свою країну, працювати на її благо, застосовувати отримані знання й досвід".

Наталія Большакова

"Фонд збирає кошти для дітей, які втратили батьків, дім, які не мають фінансової підтримки. Для цієї категорії дітей на цей час передбачене повне супроводження під час навчання в англомовних школах Торонто та надання житла на поточний навчальний рік. Фонд допомагає в оформленні документів і покриває витрати. Варто зазначити, що всі державні школи в різних країнах безплатні для українців, але гостро стоїть питання національної мови – тут треба витратити рік на її вивчення для можливості адекватно сприймати навчальну програму. Тому для полегшення завдання фокус фонду зміщений у бік англійськомовних країн і міжнародних шкіл Європи як найкомфортніших у плані мовної адаптації, включно з приватними навчальними закладами", – розказує Ніна Васадзе, співзасновниця фонду.

Ніна Васадзе

Фонд також заснував конкурс "10 грантів у Канаду" для десяти обдарованих школярів, які переходять до випускного класу й бажають вступити до канадських ВНЗ. Основний критерій для отримання гранту – високі академічні оцінки в навчанні, володіння англійською мовою на рівні В2, написання конкурсного есею на тему "Чому я хочу навчатися в Канаді і як це допоможе в майбутньому, коли я повернуся до України для її відновлення та розвитку?". Впродовж року підлітки паралельно зі своєю основною школою навчатимуться онлайн у канадській школі, щоб у результаті отримати атестат та можливість переїхати до Канади.

Допомогти фонду можна за допомогою благодійних пожертв, а також стати його волонтером чи амбасадором – уся інформація про це на сайті.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.