До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"60 хвилин темряви" — нова ініціатива на підтримку України

21 грудня — найтемніший день у році. Але темрява в Україні настала в середині жовтня, коли росія почала обстрілювати цивільну енергетичну інфраструктуру країни. Понад 10 мільйонів людей переживають зиму без електрики, опалення та води, а температура, як очікується, знизиться до 20 °С . Президент України Володимир Зеленський закликає до солідарності з Україною та її народом у найтемніший день у році. Кампанія є частиною збору 10 мільйонів доларів на генератори для лікарень по всій Україні.

Реклама

Цього Різдва народні депутати України, коаліція "Єдині за Україну", що складається з понад 500 депутатів та євродепутатів з усього світу, глобальна креативна мережа 1Granary, а також амбасадори UNITED24 Андрій Шевченко, Олександр Усик, Скотт Келлі, Еліна Світоліна, Лів Шрайбер і Тімоті Снайдер просять світ відновити єдність навколо України в символічному акті підтримки. Ініціатива "60 хвилин темряви" має на меті привернути увагу громадськості до гуманітарної катастрофи, що відбувається в Україні, та збору коштів.

"Коли вимикається світло, ти завжди сприймаєш це як щось незвичайне. Але коли ти проводиш без нього чотири, десять, двадцять годин або навіть днів і починаєш звикати до темряви — це найгірше, що може бути. Це означає, що світло — не єдине, що у вас хочуть забрати. Вони прагнуть до всього, що є частиною вашого життя. Так ми зараз живемо в Україні — захищаємося від ворога, який прийшов нас нищити. Тому я зараз звертаюся до вас, справжні друзі України. Нам потрібна ваша підтримка! Кожен лікар, який змушений оперувати в темряві. Кожен батько і кожна мати, які роблять усе, щоб дати своїм сім’ям те, що їм потрібно, — навіть у темряві. Кожен українець, який вірить у свободу, незважаючи на темряву. Разом ми зупинимо цю війну! Будь ласка, шукайте нові шляхи допомоги Україні! І дякую всім, кому не байдужа свобода!" — прокоментував Президент України Володимир Зеленський.

Щоб підтримати кампанію, творці ініціативи закликають вимкнути різдвяні вогні на площах і вулицях на одну годину о 20:00 за місцевим часом 21 грудня. Акція відбудеться в таких містах-учасниках, як Париж, Нью-Йорк, Сідней, Варшава, Прага, Единбург, Ліверпуль, Рейк’явік, Софія, Оттава та Гельсінкі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.