До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювалися костюми для серіалу "Буканьєрки"

У листопаді AppleTV+ випускають костюмну драму "Буканьєрки" і обіцяють, що вона стане ефектною відповіддю популярному серіалу "Бріджертони". Розповідаємо, як створювалися костюми

Реклама

Події серіалу відбуваються в 1870-ті роки в Лондоні. Згідно із синопсисом, "американки буквально влаштовують вибух у лондонському сезоні 1870-х років, поклавши початок зіткненню англійської й американської культур. Дівчата з багатих американських родин приїздять у Велику Британію, аби вийти заміж за англійських аристократів, поводяться вільно та розкуто. Британія пронизана зневагою до багатовікових традицій... Американки приїхали в Лондон, аби отримати чоловіків і титули, проте їхні серця чекають чогось набагато більшого...".

Коли художниця з костюмів Кейт Карін почула, що Apple працюють над серіалом "Буканьєрки", екранізацією останнього роману пулітцерівської лауреатки Едіт Вортон, вона зрозуміла, що мріє працювати над цим проєктом. Отже, насамперед вона створила лукбук. "Я думаю, що більшість художників роблять лукбук у, можливо, 20 сторінок, — каже вона. — Мій зайняв 187".

"Буканьєрки"
"Буканьєрки"

Художниця Кейт Карін — одна з трьох костюмерів, які працювали над тим, аби перетворити "Буканьєрок" на блискучу костюмну драму. Карін, зокрема, відповідала за останні серії першого сезону. "Коли я прийшла, моє завдання полягало в тому, щоб підкреслити колір, посилити силуети, — розповідає художниця про свій підхід. — Своїй команді я сказала, що не хочу нічого витонченого, не хочу нічого пастельного. Якщо ви принесете мені тканину персикового відтінку, вас звільнять (Сміється.). Я хочу сильних, яскравих кольорів і візерунків — не бійтеся цього".

У підсумку "Буканьєрки" дійсно вийшли, певною мірою, відповіддю "Бріджертонам": у кадрі багато корсетів, суконь яскравих кольорів, коштовних тканин та прикрас. Чимало костюмів для виконавиць головних ролей шили вручну. Серед них — акторки Крістіна Гендрікс, зірка серіалу "Безумці", а також Крістін Фросет, Аліша Бо, ДжозіТота.

"Буканьєрки"
"Буканьєрки"

Хоча художниця Кейт Карін раніше працювала над історичними костюмованими драми, вона не відчувала бажання дотримуватися жорстких стандартів у "Буканьєрках". "Я не історикиня костюма. Я не маю класичної освіти", — каже вона. Але відсутність меж навіть пішла їй на користь. "Ми підійшли до цього в сучасному стилі. У цьому випадку мені байдуже, що пишуть підручники з історії, для мене робота над цим серіалом — це можливість для фантазії та творчого перебільшення".

Костюми Карін мають особливо яскравий вигляд на героїні Нені у виконанні Крістін Фрезет, стиль якої дизайнерка уявила як томбой. "Я справді не хотіла втрачати цей її елемент. Вона спортивна комунікабельна дівчина, вона нонконформістка", — каже Карін. Пропозиція Карін вбрати Крістін Фрезет у штани "викликала здивування на знімальному майданчику", проте вона все ж таки підібрала для неї широкі штани-кюлоти, хитро перетворивши спідницю на більш ґендерно-нейтральний варіант. "Якщо подивитися на силует прямо, він схожий на спідницю, але коли ви бачите, як вона біжить уздовж пляжу, то помітно, що це штани".

Художниця також була в особливому захваті від роботи з Крістіною Гендрікс, яка зіграла місіс Сент-Джордж. "Вона у своєму власному світі, справжня сорока й колекціонерка старовинних речей, — каже Карін про зірку серіалу "Безумці". — Вона приходить на знімання з великим багажем знань". Її улюбленим вбранням у шоу було одне, виготовлене на замовлення для Гендрікс: смарагдово-зелена вечірня сукня. "Спочатку ми пошили сукню, а потім раптово знайшли в старій картонній коробці з ринку Портобелло якесь вінтажне оздоблення і також використали для сукні. Вважаю, що вийшло дуже красиво", — зазначає вона. Їй також дуже подобається бірюзовий костюм, який Гендрікс носить у сцені весілля. "Вона була для мене вишенькою на торті".

"Буканьєрки"
"Буканьєрки"

Кейт Карін сподівається, що "Буканьєрки" отримають зелене світло для другого сезону, щоб вона могла по-справжньому розкрити свій потенціал, і каже про бажання досліджувати чоловічий костюм та навіть додати в серіал більше сучасної моди. Перші серії "Буканьєрок" побачимо вже 8 листопада.

За матеріалами Vogue.co.uk

Фото: Angus Pigott

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.