До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про історичну драму "Фаворитка", яка відкриє Каннський кінофестиваль

16 травня Каннський кінофестиваль відкриється стрічкою "Фаворитка" з Джонні Деппом у ролі короля Людовіка XV. Найцікавіше про фільм читайте нижче.

"Фаворитка" — нова довгоочікувана стрічка французької режисерки та акторки Майвенн Ле Беско, авторки фільму "Мій король". Сама Майвенн зіграє у стрічці головну роль — фаворитки короля Жанни дю Баррі. Роль суперечливого короля Людовика XV грає Джонні Депп. Для актора ця стрічка є поверненням в кіно після трирічної перерви — після його тривалої судової справи з колишньою дружиною Ембер Герд, кульмінацією якої став суд, що Депп виграв у грудні 2022 року.

Реклама

Сценарій

Жанна дю Баррі, яка була відома як графиня дю Баррі, народилася в бідності, але стала улюбленою фавориткою короля Людовика XV. Майбутній фільм Майвенн зосереджується на "злеті та падінні графині".

Ось офіційний синопсис: "Жанна, молода жінка з робітничого класу, яка жадає багатства та задоволень, використовує свій інтелект і привабливість, аби підніматися сходинками соціальної драбини. Вона стає фавориткою короля Людовика XV, який, не підозрюючи про її статус куртизанки, шалено закохується. Всупереч усім правилам пристойності та етикету, Жанна переїжджає до Версаля, але її приїзд викликає скандал при дворі..."

Акторський склад

Сама Майвенн зіграла роль мадам дю Баррі, а Джонні Депп втілився в образі Людовика XV. Ця новина з'явилася незабаром після суду над Деппом проти його колишньої дружини Ембер Херд. Це буде вперше, коли Депп з’явиться на екрані з моменту виходу "Фантастичних звірів: Злочини Ґріндельвальда" у 2018 році. У фільмі також зіграють Луї Гаррель, П’єр Рішар, Ноемі Львовскі, Індія Гейр, Бенджамін Лаверне, Паскаль Грегорі та Мелвіль Пупо.

Знімання та стиль

"Фаворитка" — один з найдорожчих французьких фільмів останніх років: його бюджет майже 23 мільйони доларів. Знімання розпочалися влітку 2022 року та тривали приблизно три місяці, основною локацією для знімань став, звісно, Версаль. Також акторів та знімальну групу можна було помітити у різних районах Парижу, в декораціях якого відтворили Францію XVIII століття.

Як видно з трейлеру та перших кадрів, "Фаворитка" — класична костюмована драма, яка завдяки декораціям, костюмам, а також аксесуарам та пишним перукам переносить глядача у розкішне XVIII століття. Над костюмами працював художник та стиліст Юрген Дорінг, відомий співпрацею з режисером Олів'є Ассаясом над стрічками "Зільс-Марія" та "Персональний покупець".

Джонні Депп вперше заговорив французькою

Цікаво, що сценарій стрічки був написаний Майвенн з думкою про зовсім іншого актора в ролі Людовіка XV. Його мав зіграти відомий французький актор, ім'я якого не називають. Проте той відмовився, і пошук нового кандидата зайняв кілька років. У 2019 році до проєкту доєднався Джонні Депп, але після скандального суду той не був впевнений, що Майвенн захоче залучити його в проєкт. Проте, зрештою, саме він зіграв Людовіка XV.

Напередодні знімань Депп майже не говорив французькою, та опанував мову саме для участі у фільмі. За словами Майвенн, незнання французької мови взагалі не було проблемою для Деппа, адже головною у фільмі стала його експресивність, яка, за словами режисерки, подібна до виразності акторів німого кіно.

У світовий прокат "Фаворитка" виходить у вересні цього року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.